Hoca bir gün ormana gitmiş, oturmuş bir dalın üstüne başlamış kesmeye. Aşağıdan geçen bir yolcu Hoca'ya seslemiş. - Be adam insan oturduğu dalı keser mi şimdi düşeceksin. Hoca adama aldırış etmeden işine devam etmiş. Az sonra dal kırılmış ve Hoca cumburlop aşağıya düşmüş....
Son iki ayda Süleymaniye ile ilgili atılan manşetlerden birkaçı;
''Hala gündeminde Süleymaniye olmayan kurumlar var''
''Süleymaniye Kayak Merkezi için adımlar birer birer atılıyor''
''Süleymaniye ayağa kalkacağı günleri bekliyor''
''Turizm için üst üste önemli ziyaretler''
''Gümüşhane dört elle turizme sarıldı''
''Süleymaniye Kayak Merkezinden ilk meteorolojik veriler alındı''
''GÜSİAD Süleymaniye'yi konuştu''
''Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezini Bekliyor''
''Süleymaniye’nin Niye Geciktiği Ortaya Çıktı''
Manşetlere ve şehrin gündemine baktığımızda yıllardır arzu ettiğimiz Süleymaniye ile ilgili somut adımların atıldığını görmekteyiz.
Gümüşhane Valiliğinin koordinasyonluğundaki Süleymaniye hamlesi takdire şayandır.
Ya aşağıdaki harita?
Bir yer hem sit alanı, hem koruma alanı, hem tabiat parkı, hem de kış sporları alanı iken nasıl olurda aynı zamanda maden ruhsat alanı olur.
Evet, tam burada Gümüşhane Valiliği’nin yeni sloganı giriyor devreye;
''Burası Gümüşhane''
Bir taraftan turizm diye bağırırken bir tarafta turizmin can damarı dediğimiz Süleymaniye’de bir maden işletmesinin açık ve kapalı ocak olmak sureti ile faaliyet göstermesine müsaade ediyoruz. Maden firmasının Süleymaniye'nin altını boşaltmasına sadece seyirci kalarak, tabiri caizse bindiğimiz dalı kesiyoruz.
Bir taraftan ilin Belediye Başkanı bir maden firmasına ne olursan ol gel çağırısı yaparken; bir taraftan da siyasetçiler maden firmalarının daha kolay hareket etmesi için çaba gösteriyor. Diğer bir yandan ise üniversitedeki bir hoca onlarca maden işletmesi açılacak potansiyele sahibiz diyor.
Öte yandan da yetkililer tarafından turizm, Süleymaniye, pestil, köme, organik tarım, tatlı su balıkçılığı çağırısı yapılıyor. Peki yöneticiler vahşi madencilik devam ettikçe bu sektörlerin biteceğini neden göz ardı ediyor?
İlimizde Maden Tetkik Arama ve maden firmaları da dâhil şu an onlarca alanda maden araması yapılmaktadır. Eleştiriler karşısında ise sadece yatıp kalkıp ülke ekonomisinden söz edilmektedir.
Pekâlâ,
Gümüşhane ne olacak?
Dünyada yaşayan 500.000’i aşkın Gümüşhaneli ne olacak?
Bir gün köyüne dönmek isteyen bir vatandaş döndüğünde siyanür çöplüğü ile karşılaşmayacak mı?
Ülkemiz elbette kalkınsın ama bu kadarı Gümüşhane’ye çok. Şehir artık kaldıramıyor. Kucağımızda 3 adet siyanür barajı var. En az 3 tane daha yapılması planlanıyor.
Ama maalesef insanlara siyanür zemzem olarak anlatıldı bu şehirde. O nedenle fazlaca değil, sadece beş on kişi tepki göstermekte.
Hakkımız, hayırlısı demekten başka hiçbir şey yapmayan hemşehrilerimiz;
Umarım ben yanılıyorumdur, umarım her şey yolundadır.
Sağlıcakla Kalın...