SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI METİN MEMİŞ GÜMÜŞHANE’DE
Sendikası tarafından Gümüşhane’de düzenlenen İl Divan Kurulu Toplantısına katılan Memiş, sendikal faaliyetler ve toplu sözleşme hakkında bilgiler aktardı.
Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Sural, Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz ve sendika üyelerinin katıldığı toplantıda Memiş, konuşmasının bir bölümünde geçtiğimiz aylarda Gümüşhane 112 Çağrı Merkezinden ambulans isteyen Cumhuriyet Savcı’sına “yok” dediği için mahkemeye verilen sağlık görevlisinin durumunu paylaştı.
“BİR TELEFON GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN AÇILAN GEREKSİZ BİR DAVAYI DA ASLA KABUL ETMİYOR VE KINIYORUZ”
Kazanın ardından Cumhuriyet Savcısının 112 Çağrı Merkezi'ni arayarak ölen şahıs için ambulans istediğini, fakat o anda ambulans olmaması nedeniyle “yok” diyen operatörün savcı tarafından mahkemeye verilmesini eleştiren Memiş, “Sayın savcının şunu bilmesi lazım: Bu tür davalar devlet memurlarının öncelikle bir idari soruşturma geçirdikten sonra oradan gelmesi gerekirken, böyle keyfi bir uygulama yapmasını doğru bulmuyoruz. Ve yapılan hatadan geri dönülmesini istiyoruz. Sağlık çalışanları zaten zor şartlarda hizmet sunuyorlar. Bakın hiçbir sağlık çalışanı hastasını ihmal etmez. Hiçbir sağlık çalışanı gereksiz bir işi yapmaz. Can siperane çalışıyoruz. Gece gündüz emek veriyoruz. Avrupa’da ki meslektaşlarımızın 5 katı fazla çalışıyor, her şeye rağmen mücadele ediyoruz. Ama böyle bir telefon görüşmesinin ardından açılan gereksiz bir davayı da asla kabul etmiyor ve kınıyoruz” dedi.
“DEVLETİN SAVCILARI TARAFINDAN KEYFİ UYGULAMALARLA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARINDA DAVA AÇILMASINI KABUL ETMİYORUZ, ETMEYECEĞİZ”
Sağlık çalışanlarının üzerinde şiddet olayları, terör şiddeti olduğunu, sağlık çalışanlarının teröristler tarafından kaçırıldığını dile getiren Memiş, “112’de çalışan operatörün ihmali varsa bunun için soruşturma açılır, oradan ne gerekiyorsa yapılır. Birde devletin görevlileri tarafından, devletin savcıları tarafından keyfi uygulamalarla haklarında dava açılmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu konuyu da Adalet ve Sağlık Bakanlığına götürerek müdahale edilmesini mutlaka isteyeceğiz. Biz de bu konuya müdahil olacağız” ifadelerini kullandı.
Toplantıda yaklaşık bir saat boyunca sendika üyelerine seslenen Memiş, Sağlık-Sen ve Memur-Sen’in Türkiye’nin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, bir hizmet sendikası ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.
Sendikacılığın çağı kurtarma harekatı olduğunu ve millete karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden Memiş, sorumluluklarının ülke ve milletin geleceği olduğunun altını çizdi.
Milletin yanında ve millet adına sendikacılık yaptıklarını ifade eden Memiş, “Türkiye zor bir ülke. Lozan’dan sonra daha da zor oldu. Darbelerle bu ülkenin yıllarını çaldılar. Son olarak 1 Kasım’da ülkemiz uçurumun eşiğine getirildi. Bir daha uçurumun kenarına gitme lüksümüz yoktur” dedi.
Memur’un iş güvencesiyle ilgili konuların gündeme gelmesine de değinen Memiş, Memur-Sen olarak kesinlikle memurun iş güvencesinin kaldırılmasına karşı olduklarını deklara ederek, “Ülkemizin istikrarı için desteklediğimiz bir anlayışın memurun iş güvensini elinden almasına karşıyız. 657 sayılı devlet memurları kanununu günümüz şartlarına uygun hale getirelim. Ama iş güvencesinin kaldırılmasına dokundurmayız, müsaade etmeyiz” diye konuştu.
“YIPRANMA PAYI 2016’DA SONUÇLANACAK”
Sivil anayasaya mutlaka Türkiye’nin kavuşması gerektiğini dile getiren Memiş, sendikal anlamda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Özellikle yıpranma payı konusuna irdeleyen Memiş, Cumhurbaşkanının talimat vermesine rağmen 2 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı’nın bir adım dahi atmamasını eleştirdi. Toplu sözleşmeye koydurduğumuz bir madde ile bu sorunu 2016’da çözeceğiz. Slogan sendikacılığı yapmayacağız. 2009’dan beri sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla ilgili yüzlerce kazanım elde ettik. Memur-Sen günü kurtarma sendikacılığı yapmıyor” ifadelerini kullandı.
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı selamlama konuşmasında Memur-Sen’in gönüllü bir üyesi olduğunu belirterek, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Sağlık-Sen Gümüşhane İl Başkanı Yunus Yılmaz ise konuşmasında Türkiye’de sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştığını ve hizmet kalitesinin arttığını, buna karşın sağlıkta şiddetin de artmasının elim bir vaka olduğunu vurguladı. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 39’lardan yüzde 76’lara çıktığı bir dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artmasının kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Yılmaz, sağlık çalışanlarının memnuniyetinin de dikkate alınmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.
Toplantıda ayrıca Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Sağlık-Sen eski şube Başkanı Özcan Köprülü'ye plaket takdim edildi.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim