ÖZEL ÖĞRENCİLERE ÖZEL DERS
Gümüşhane’de 1 Nisan 2016 tarihinde açılan Yarı Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu’ndan 3 bin 500 çocuk eğitim alırken, 40 bin sivil vatandaş faydalandı. Yüzme antrenörü Serkan Alp nezaretinde ise 10 bedensel engelli öğrenciye Yarı Kapalı Olimpik yüzme havuzunda haftanın 4 günü yüzme kursu veriliyor.
Yarı Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu’nda birçok faaliyete imza atıldığını belirten yüzme havuzu müdürü Necati Köksal, en çok önem verdikleri, benimsedikleri faaliyetin engelli öğrencilere yüzme kursu olduğunu söyledi.
Müdür Köksal, “4-8 yaş arasında 9-15 yaş arasında kursiyerlerimiz kız ve erkek olmak şartıyla havuzumuzdan gelip eğitim almışlardır. Bunlar toplam ilimizde 3 bin 500 civarında çocuğumuz yüzmeyi öğrenmiştir. Bunun yanında havuzumuza sivil halktan 40 bin kişi gelip havuzumuzdan eğitim almıştır. Havuzumuzun tüm faaliyetlerine katılmışlardır” açıklamalarında bulundu.
Bize Huzur Veriyor
Özel öğrencilere verilen kursun kendilerine huzur verdiğini belirten Köksal, “Yapmış olduğumuz engelli kardeşlerimizle ilgili faaliyetimiz bize huzur mutluluk vermektedir. Engelliler toplumun aynasıdır. Engellilere saygı insanlığa saygıdır. En büyük engel sevgisizliktir. Her insan bir engelli adayıdır. Aslında engel, onlarda değil onları engelli gören kişilerdedir. Bu engelli kardeşlerimizi topluma tam anlamı ile kazandırabilmek için empati kurup onların yerine kendimizi verip bu kardeşlerimizle havuzumuzda birleştirmek buluşturmak bizim en temel görevimizdir. Her ferdinde en temel görevidir” dedi.
Engellilerimizi Havuzla Tanıştırdık
Köksal, “Bizi biz yapan kolumuz bacağımız gözümüz değildir. Aslında da kalbimizdir. Kalbimizi dinlememiz gerekiyor ve engelleri ortadan kaldırmamamız gerekiyor. Engelli kardeşlerimizi aslında bir gün değil her gün hatırlamamız gerekmektedir. Bizde bu anlam ifade eden kelimeyle birlikte ne yaptık, Gümüşhane ilimizde bulunan engelli kardeşlerimizi gidip evlerinde tespit ettik. Engelli kardeşlerimizi havuz ekibi olarak, gençlik spor il müdürlüğü ekibi olarak evlerinde tespit ettik bulduk ve havuzumuzla tanıştırdık. Havuzumuzda bu değerli özel kardeşlerimize her hangi bir sorun yaşatmaksızın incitmeden kırmadan kardeşlerimizi havuzumuzda yüzme eğitimi verdik. Eğitimi verdikten sonra yüne her hangi bir soruna maruz bırakmadan evlerine kadar götürdük teslim ettik . Bu yapmış olduğumuz değerli proje ve hizmet şu ana kadar devam etmekteydi ve bu saatten sonra yine aynı şekilde periyodik olarak her ay engelli ve özel kardeşlerimiz için havuzumuz sonuna kadar açıktır. Bu projemizi yine engelli kardeşlerimiz için devam ettireceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.
Özel öğrencilerin dilinden anlamanın önemine vurgu yapan Müdür Köksal, sözlerine şöyle devam etti:
“Gerçekten engelli kardeşlerimizin dilinden sesinden anlayan hocalarımızla bunlarla her hangi bir zaman gözetmeksizin ilgilenen Serkan Alp hocamıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kapalı yarı olimpik yüzme havuzumuzu ilimize kazandıran öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca havuzumuzu kazandırmakta emeği geçen herkese saygılarımızı sunuyoruz.”
Başarılı Olduğumuzu Düşünüyorum
Yüzme antrenörü Serkan Alp ise, 5 yıldır Gümüşhane’de görev yaptığını hatırlatarak, “Havuzumuz açılmadan önce gençlik sporda masa başında çalışıyordum. Daha sonra bakanlığımızın Gümüşhane’ye bir havuz projesi oldu. Havuz açıldıktan sonra buraya bedensel engellilerde yüzme antrenörü olarak görevlendirildim. Yaklaşık 2 yıldır görevimi sürdürmekteyim. Yaklaşık 10 tane sporcum var bunlar aktif sporcular. Bunların içinde bedensel engelli çocuklarımız var. Down sendromlu bir çocuğumuz var. Otizmli çocuğumuz var, özel sporcularımız var. Yani burada normal branşım bedensel engellilerde yüzme ama Gümüşhane’de kim gelirse özel sporcu olsun zihinsel engelli olsun herkese yardım etmeye yüzmeyi öğretmeye çalışıyoruz bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Önce Suyu Sevdiriyoruz
Antrenör Alp, “Şimdi bu gelen çocuklar daha önce su ile hiç tanışmadıkları için bana gelen sporcuların çoğu sudan korkuyorlar. İlk başta yaklaşık down sendromlu çocuğumuza 6 ay boyunca suyu sevdirmeye çalıştım. 2 sene sonunda büyük havuzda yüzme aşamasına geldi. Çocuklarımız normal insanlar gibi değil. Hemen suya girip derslere başlayamıyoruz. Bu çocuklarımıza ilk aşamada suyu sevdiriyoruz. Daha sonra temel eğitimlerine geçiyoruz” diye konuştu.
Elimizden Gelen Desteği Veriyoruz
Özel öğrencilere temel eğitimler verdiklerini sürecin biraz uzun geçtiğini belirten antrenör Alp, “Tabi bu süreç bedensel engelli ve özel sporcularda normal sporcu kardeşlerimiz gibi hızlı ilerlemiyor. 6 aylık 1 senelik bir süreci bile bulabiliyor. Havuzumuz 4 gün erkek günü. Bu 4 gün Çarşamba Perşembe Cumartesi ve Pazar günleri boyunca eğitimlerimiz devam ediyor. Çocuklar normal insanlar gibi değil. Tabi ki zorluk çektiğimiz günler oluyor. Bir konuyu 20 defa anlattığımız oluyor. Tabi bu mesleğin içinde bu zorluklar var. Bizde elimizden geldiği kadar bu zorluklara göğüs gerip bu çocuklara normal bir birey olarak hayata kazandırmak için elimizden geleni veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Özel öğrenci Muhammet Emin Bulut ise 24 saat korse takmak zorunda kaldığını belirterek, yüzme kurslarından sonra korseye çok fazla ihtiyacı olmadığını sözlerine ekledi.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim