OLTACILARIN UĞRAK YERİ
Vauk Dağından doğduktan sonra Gümüşhane, Torul, Kürtün gibi yerleşim yerlerinden geçerek Tirebolu’dan denize dökülen 142 kilometre uzunluğundaki Harşit Çayı üzerine yapılan Torul ve Kürtün baraj gölleri olta balıkçıların akınına uğruyor.
Enerji amaçlı yapılan 4 kilometrekarelik Torul Barajı ve 3 kilometrekarelik Kürtün Barajı, kafes balıkçılığının yanı sıra olta balıkçılığı için büyük önem taşıdığı ortaya çıktı.
Yegane Mekan Oldular
Gümüşhane’nin simgelerinden Harşit çayı üzerinde Torul ve Kürtün ilçeleri sınırlarındaki aynı adlı 2 baraj özellikle bölge halkının olta balıkçılığındaki yegane mekanı oldu.
Baraj kenarında uygun noktaları erken saatlerde dolduran vatandaşlar bir yandan balık tutarken bir yandan da semaverde çay demleyip mangal veya ızgara yaparak bir nevi piknik havası yaşıyor.
Sabır isteyen bir uğraş olan olta balıkçılığı için 4 kilometrekarelik Torul baraj gölü, 3 kilometrekarelik Kürtün baraj gölünü mekan tutan amatör balıkçılar her iki baraj gölüne yavru olarak atılan balıkların yanı sıra, sazan, alabalık tutuyor.
Eşsiz Manzara Var
Sahil bandındaki il ve ilçelerin yanı sıra Gümüşhane’nin tüm ilçelerinden gelen amatör balıkçılar ‘Rastgele’ diyerek arkadaşlarıyla balık tutmaya geldikleri Torul ve Kürtün baraj göllerinde eşsiz manzaranın da tadını çıkarmayı ihmal etmiyor.
İbrahim Özdemir-Figen Tok
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim