KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE YÖNELİK HİBE BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE YÖNELİK HİBE BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, geriye dönük izlenebilirliğin sağlanması ve gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren tarıma dayalı Ekonomik Yatırımlar ile Kırsal Ekonomik Altyapı yatırımlarının desteklenmesine dair 2020/24 ve 2020/25 Nolu Tebliğler 21 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Ekonomik yatırımlara yönelik başvurular 6 Mart 2021 tarihinde; Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları başvuruları ise 20 Şubat 2021 tarihinde sona erecek olup, yatırımcıların Bakanlığımızın https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx internet adresinde yer alan elektronik ağ üzerinden başvurusunu yapacaktır. Bu kapsamda;
Ekonomik yatırımlara yönelik;
1-Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, (Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Tıbbi Aromatik Ürünler, Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu)
2- Proje Kapsamında Yer Alan Tesislerde Kullanılmak Üzere Enerji Üretim Tesisleri
3- Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yatırımları (Deniz, İç Su Yetiştiriciliği)
4- Hayvansal Ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Pak. Ve Depolanması Yatırımı.
5- Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar olan:
a)Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları
b)Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları
c)Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları
d) Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar)
e)Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları
f)Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları
g)Kanatlı Kesimhanesi Yatırımları hibe desteği kapsamında desteklenecektir.
Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları kapsamında ise:
-Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, (Sebze-Meyve İşleme, Çelik Silo, Soğuk Depo, Örtü Altı Tarım, Kapama Meyve-Sebze Bahçe Tesisi Sulama Sistemi)
-Arıcılık Ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar,
-Bilişim Sistemleri Ve Eğitimi,
-El Sanatları Ve Katma Değerli Ürünler,
-İpek Böceği Yetiştiriciliği,
-Su Ürünleri Yetiştiriciliği,
-Tarımsal Amaçlı Kooperatif Ve Birlikler İçin Makine Parkları
-Tıbbı ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği desteklenecektir.
Yatırımlar için hibeye esas proje tutarının % 50'sine hibe desteği verilecek olup, hibeye esas yatırım üst limit tutarı Ekonomik yatırım konularında;
Yeni tesisler için : 3.000.000 TL.
Tamamlama yatırımları :2.000.000 TL,
Kapasite Artırımı :1.500.000 TL.
Teknoloji Yen. ve Modernizasyon için : 1.500.000 TL.
Proje başvurusu alt limiti ise : 250.000 TL.'dir.
Kırsal Ekonomik Altyapı Yatımları için ise tüm yatırım konularına yönelik hibeye esas proje tutarının üst limiti 500.000 TL. alt sınır ise 20.000 TL.'dir.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bu güne kadar ilimizde 96 yatırımcıya 17.645.000,00 TL. Hibe desteği verilmiş olup, devam etmekte olan 6 adet projenin tamamlanmasıyla birlikte toplam 102 adet projeye 20.645.000,00 TL. hibe desteği ile 653 kişiye istihdam imkanı sağlanmış olacaktır.
Hibe desteği kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarına yönelik olarak Tebliğlerde belirtilen usul ve esaslara göre gerçek ve tüzel kişiler tarafından hazırlanacak olan proje başvuruları Bakanlığımızca yayımlanan uygulama esasları ve satın alım prosedürüne uygun olarak yapılacaktır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Hibe desteklerinden yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler İl ve İlçe Müdürlüklerinden detaylı bilgi alabilecek ve bu bilgiler ışığında başvuru yapmak istediği konu hakkında projesini hazırlayıp Bakanlığımızın https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx internet adresinde yer alan elektronik ağ üzerinden başvurusunu yapacaktır.
Ekonomik yatırımlara yönelik başvurular 6 Mart 2021 tarihinde; Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları başvuruları ise 20 Şubat 2021 tarihinde sona erecektir. Başvuruların www.tarimorman.gov.tr internet adresinde yer alan elektronik ağ üzerinden yapılması gerekmektedir.
Detaylı Bilgi almak isteyen yatırımcılarımızın; İl Müdürlüğümüz, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü 456 213 1027 / Dahili: 1156 / 1182 nolu telefonlardan detaylı bilgi alabilirler.
Haber Merkezi
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim