• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 13 °C

KENAN YAVUZ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

17.10.2024 12:15
KENAN YAVUZ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Ata toprağı olan Bayburt'un Beşpınar köyünde kurduğu müzeyle onlarca ödül alıp şehrinin adını dünyaya duyuran ve her yıl binlerce insanı ağırlayan Kenan Yavuz, Gümüşhane Üniversitesinde öğrencilerle buluştu.

KENAN YAVUZ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Ata toprağı olan Bayburt'un Beşpınar köyünde kurduğu müzeyle onlarca ödül alıp şehrinin adını dünyaya duyuran ve her yıl binlerce insanı ağırlayan Kenan Yavuz, Gümüşhane Üniversitesinde öğrencilerle buluştu.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz, Gümüşhane Üniversitesi'nde düzenlenen 'Girişimcilik ve Başarı Hikayeleri' programına katılarak İletişim Fakültesi öğrencilerine deneyimlerini aktardı ve başarı için önemli tavsiyelerde bulundu.

Beşpınar köyünde doğup büyüdükten sonra önemli bir iş insanı olmasına karşın yıllar sonra köyüne tekrar dönerek baba evini müzeye dönüştüren Yavuz, öyküsünü gençlerle paylaştı.

İletişim Fakültesi Dekanı Gülsüm Çalışır’ın açılış konuşmasının ardından başlayan program Kenan Yavuz Etnografya Müzesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İletişim Fakültesi Dekanı Gülsüm Çalışır, “Hepimizin mutlaka bir başarı öyküsü vardır ama bu başarı öyküleri kendiliğinden meydana gelmez. Başarı için mutlaka mücadele etmek, alışmak ya da önemli bir işe imza atmak gerekir” ifadelerine yer verdi.

“Üretmek için bilgi birikiminizin olması gerekir”

İletişim Fakültesi öğrencilerine kendilerini bilgiyle donatmanın önemine vurgu yapan Kenan Yavuz, “Çalışmazsanız bir yere gelemezsiniz. Sizin olan her şeyi sahiplenmelisiniz. Aile, okul veya iş her ne varsa yaptığınız her şeyinizi hakkıyla sahiplenin ki başarı size gelsin. Eğer çalışılmadan bir noktaya gelmek istiyorsanız, yan yolları seçenlere bakın. Onların yaptıkları işlerin altı boştur ve sonu hüsran olur. İletişim çağımızın en önemli kavramı. Ama iletişim olması için bir şey öğrenmeniz lazım bilgiye sahip olmamız gerekir. Üretmek için bilgi birikiminizin olması gerekir. Eğer anlattığınız ve yaptınız işin temeli sağlam olmazsa kabul göremezsiniz. Yaptığınız iş kayda değer olamaz ve kıymet bulmaz” dedi.

“İletişim alanında kendinizi geliştirmenin en önemli unsuru okumaktır”

Türkçeyi etkili konuşmanın iletişimin en önemli unsuru olduğunu kaydederek gelişimleri için öğrencilere okumanın kritik bir unsur olduğu belirten Yavuz, “Sosyal medya çağında etkili iletişim sizin en önemli kriterdir. Artık 100 kelime ile konuşur olduk. Kelime dağarcığı azaldıkça insanlar artık kendini ifade edemez oldu. Konuşmaların yarısı küfür, diğer yarısı da anlamsız kelimelerin bir araya gelmesinden ibaret artık. Dilimizi etkili kullanmamız çok önemli. İletişim alanında kendinizi geliştirmenin en önemli unsuru okumaktır. Eğer alt yapınız sağlamsa yaptınız her işte ön plana çıkar ve başarılı olursunuz” diye konuştu.

“İletişimci hem Türkçeyi hem de en az bir yabancı dili iyi bilmelidir”

İkinci bir dil bilmenin öneminin altını çizen Kenan Yavuz, öğrencilere dünya vatandaşı olmanın rekabeti yüksek çalışma sektöründe çok kritik bir unsur olduğuna değinerek sözlerine şöyle devam etti: “Karşınızdaki insanları kendinizden daha akıllı görmediğiniz sürece yanlış yaparsınız. İletişimin en temel ilkesi karşınızdakini kendinizden daha akıllı görmektir. Böylece kendi pozisyonunuzu ve kodlamanızı ona göre yaparsınız. Aksi halde  boşa konuşmuş olursunuz ve etkili iletişime erişemezsiniz.Fakülteniz diğer iletişim fakülteleri arasında ön plana çıkan bir fakülte ama alt yapınızı iyi doldurmanız ve kendinizi iyi eğitmeniz lazım. Çünkü çok rekabetçi bir dünyadayız bu rekabet halinden kendinizi en iyi şekilde eğiterek ve yetiştirerek çıkabilirsiniz. İletişimci hem Türkçeyi hem de en az bir yabancı dili iyi bilmelidir. Dünya vatandaşı olmak size her yerde kapı açar. Bu da çok önemli diğer bir kriterdir. Sakın kimsenin sizi kayırmasını beklemeyin. Ben kimsenin torpiliyle ilerlemedim siz de bu yan yolları tercih etmeyin. Eğer hak etmediğiniz bir noktadaysanız ve hak ettiğiniz yerlere gelmek için çalışacaksınız.”

İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen program, Yavuz’un yaşam öyküsü, kariyer inşası ve müzenin oluşumuna ilişkin deneyimlerini paylaşması ve öğrencilerin sorularını yanıtlaması ile son buldu. 

Haber: Zeynep KAYA

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim