• BIST 8838.6
  • Altın 3013.818
  • Dolar 34.2332
  • Euro 37.0423
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 12 °C

KELKİT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

21.10.2024 12:27
KELKİT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Kelkit’te yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili önemli bir istişare toplantısı, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın başkanlığında düzenlendi.

KELKİT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Kelkit’te yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili önemli bir istişare toplantısı, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın başkanlığında düzenlendi.

Toplantıya Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Çetin Kaya, yerel idareciler ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündem maddesi, ilçede sanayinin gelişimine katkı sağlayacak olan OSB’nin kurulması ve bu sürecin hızlandırılması üzerineydi.

Toplantıda, Kelkit Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçenin ekonomik yapısına katkıları, istihdam olanakları ve bölgenin kalkınma potansiyeli üzerinde geniş bir değerlendirme yapıldı. OSB’nin hayata geçirilmesiyle birlikte Kelkit’in sanayi alanında büyük bir atılım yapacağı, işsizliğin azalacağı ve ilçenin ekonomik anlamda güçleneceği vurgulandı. Katılımcılar, sanayi bölgesinin tarım ve hayvancılıkla öne çıkan Kelkit’e yeni iş kolları kazandırarak ilçenin ticari altyapısını güçlendireceğine dikkat çektiler.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, sanayi bölgesinin kurulmasıyla ilçede yerel kalkınmanın hızlanacağını belirterek, "Kelkit’in uzun zamandır beklediği sanayi hamlesini hayata geçirerek ilçemizi ekonomik anlamda daha ileriye taşıyacağız. OSB sayesinde istihdam olanakları artacak, gençlerimize yeni iş fırsatları doğacak ve ilçemiz ticaret merkezi haline gelecek" dedi.

Ticaret Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban ise OSB’nin bölgedeki girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, "Kelkit Organize Sanayi Bölgesi, yerel işletmelerin güçlenmesine katkı sağlayacak ve girişimcilere yeni yatırım alanları sunacak" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda, Kelkit OSB'nin kurulması için gerekli adımların hızlı bir şekilde atılacağı ve sürecin dikkatle takip edileceği vurgulandı. Kaymakam Kadir Algın, OSB’nin ilçeye sağladığı faydaları en üst düzeye çıkarabilmek adına çalışmaların hızla sürdürüleceğini belirterek, “Bu proje ilçemiz için bir dönüm noktası olacaktır” dedi. Haber: Ebuzer YAPAR

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim