KELKİT HUZUR KENTİ OLACAK
Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014’de Kelkit Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini ve 1 Nisan 2014’de görevi devraldığını hatırlatarak, “Aradan geçen süre içerisinde çalışmalarımıza hiç ara vermedik” dedi.
“İLK İCRAATIM ACILARI PAYLAŞMAK OLDU”
Kelkit Belediye Başkanlık görevini yine AK Partili bir belediye başkanından devraldığını kaydeden Yılmaz, “Görevimin ikinci günü ilçemizde bir cenaze olayı ile karşılaştık. Ancak, bir belediye olarak cenazelerde vatandaşlarımızın acılarını paylaşmanın yanı sıra çok önemli bir çalışmayı hayata geçirdik. Cenazelerde, mezarlık, kefen, nakliye masrafı ve cenaze sonrası ilk yemek ikramının belediyemiz tarafından karşılanmasına karar aldık. Bu uygulamamızı yaklaşık 30 aydır ara vermeden sürdürüyoruz. Bu bizim ilk icraatımız oldu. Belediye başkanlığında kaldığım sürece bu hizmetimiz, maliyeti ne olursa olsun devam edecek” diye konuştu.
DOĞUM YARDIMI
Acısı olan vatandaşların acılarını paylaştıkları gibi, vatandaşların sevinçlerine de ortak olmak için doğumlarda da yardım elini uzattıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Cenazesi olan insanlarımıza yardım elimizi uzattığımız gibi yeni doğum yapanlara da yardım etmeyi planladık. Bunun için doğumhane kiraladık. Çocuk zıbını aldık, doğumhaneye koyduk ve hala bu hizmetimiz devam ediyor. Yeni doğan çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi için belediye olarak her türlü yardımı yapıyoruz.”
ESNAFA OLAN BORCUMUZU ÖDEDİK
“Belediye Başkanı seçildikten sonra, belediyenin esnafa olan borcunu çıkarttırdığını kaydeden Başkan Yılmaz, bu çalışma ile ilgili olarak da şöyle dedi:
“Esnafa her ne şartta olursa olsun, yapılmış ihalelerde ya da satın alınmış diğer malzemelerde ne kadar borcumuz var idiyse kuruşuna kadar ödedik. Tespit edilen 1 milyon 300 bin lirayı tamamıyla esnafımıza ödedik. Mal veren esnaf parasını bekler. Belediyenin esnafa borçlu olmasını asla kabul etmem. Biz, esnafımızın belediyemize alacağını alması için değil, derdini, sıkıntısını anlatmak için gelmesini istiyoruz, alacağını almak için değil. Bu nedenle esnafa olan tüm borçlarımızı sıfırladık. “
TOPLUMLA BARIŞTIK
Belediyenin esnafa borçlarını ödemesinin, toplum ile belediye arasında bir barış ortamı yarattığını dile getiren Yılmaz, “Herkesin güveni arttı. Şimdi belediye mal veren insanlarımız kesinlikle faturayı kesmek istemiyorlar. Esnaf, faturayı kesersem, belediye bir başka esnaftan mal alır. Varsın belediyenin hesabı dursun, malzemeyi benden alsın düşüncesindeler. Belediyenin açık hesabı devam etsin, belediye benden daha çok malzeme alsın diyorlar. Artık esnaf parasını almada bir sıkıntı yaşamıyor” şeklinde konuştu.
BELEDİYE ÇALIŞANLARI
Göreve geldikten sonra belediye çalışanları içinde “nasıl rahat ederler” şeklinde düşündüklerini anlatan Yılmaz, “150 kişisi çalışan bir belediyenin çok dar ve kullanılmasında büyük sıkıntı ve sıkışıklık yaşanan işletme binamız vardı. İşçilerimizle toplantı yapmak istiyorduk, odaya 10 kişiyi alamıyorduk. Bu nedenle işletme binası yapma kararı verdik. Geçen yılın başında projesini ve hazırlıklarını yaptık, itfaiye araçlarımız donmasın diye şu anda üniversiteye devredilmiş eski kibrit fabrikasının hangarlarına çektik. Dört tane soba ile itfaiye araçlarımızın donmaması için ısıtmaya çalıştık. Bu eksikliklerin hepsini toparladık, 12 bin metrekare arsa tahsisi yaptık. Dört bin metrekare kapalı alan olarak kaloriferli işletme binası, itfaiye binası ve bütün araçlarımızın aynı anda park edeceği kaloriferli tesisler yaptık. Bunları şu anda hizmete sunduk. Belediye çalışanımızı da, aracımızı da bir araya toplamış olduk. Kontrol altına aldık. Tamamen 16 noktada kamera ile kontrol altında bulunduruyoruz. Çalışanlarımız da rahat ediyor, hizmetlerimiz de daha hızlı bir şekilde yerine getiriliyor” dedi.
HAYVAN PAZARI
Kelkit Belediye Başkanı Yılmaz, doğu illerinin en iyi ve en kullanışlı hayvan pazarlarından birinin de Kelkit’te bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Benden önceki arkadaşım, hayvan pazarının ihalesini yapmıştı. Belli bir aşamada inşaatı teslim aldım. Kalan eksikleri tamamlayarak göreve geldiğim günden bir yıl sonra hayvan pazarımızı hizmete sunduk. Halen de genişletme çalışmalarını sürdürüyoruz. İşletme sürdükçe görülen eksikleri bir bir tamamlıyoruz. “
ATIK SU TESİSSİ
Başkan Yılmaz, atık su tesisinin de kendisinden önce ihalesinin yapılmış olduğunu hatırlatarak, “İki yıl içerisinde bu tesisimizin yapımını tamamladık. Şu anda deneme çalışmaları yapılıyor. Şu anda tesisi yapan firma tarafından işletiliyor, daha sonra belediyemize devredilecek ve belediye personelimiz çalışacak. Bu tesisimize yaklaşık 5 milyon lira para harcadık. İller Bankası yüzde 50’sini ödüyor, kalanı da belediyemiz tarafından ödenecek” dedi.
KELKİT’İN EN ÖNEMLİ SORUNU
Kelkit ilçesinin en önemli sorununun içme suyu olduğunun altını çizen Yılmaz, içme suyu ile ilgili olarak da şunları söyledi:
“İçme suyumuzun projeleri yapılmıştı. Seçildikten sonra ilk işimiz içme suyu sorunuydu. İçme suyumuzu Köse Barajından sağlayacağız. 20 milyon lira bir maliyeti var. Bunun yüzde 50’si SUKAP kapsamında, kalan yüzde 50’nin yüzde 90’ı bizim, yüzde 10’u ise Köse Belediyesi’nindir. Borçlanarak projeye başladık. Borcumuzu 15 yıla yayarak bu projemizi gerçekleştirdik, şu an isale hattı, Kelkit’teki depoları bitirdik. Barajın arıtma tesisi yapılıyor. Arıtma bittiğinde bir anormallik olmazsa bu yılın sonunda insanlarımıza kaliteli suyu içireceğiz.”
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim