• BIST 9671.48
  • Altın 2947.801
  • Dolar 34.6398
  • Euro 36.4379
  • Gümüşhane : 0 °C
  • Trabzon : 9 °C

Karadeniz Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı Trabzon’da Yapıldı

08.02.2016 13:52
Karadeniz Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı Trabzon’da Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde Karadeniz turizminin ele alındığı ‘Karadeniz Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı’ Gümüşhane’den de yoğun bir katılımla Trabzon’da gerçekleştirildi.

Nova Otel’de gerçekleştirilen programa Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

Çalıştaya Gümüşhane’den Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Kültür ve Turizm Müdürü Engin Doğru ile işadamları ve Artvin, Bayburt, Giresun, Rize, Ordu, Samsun, Sinop ve Trabzon Valileri, İl Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Turizm İl Müdürleri, DOKA ve DOKAP Başkanları, ÇAYKUR Genel Müdürü ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy katıldı.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği çalıştayda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Antalya’nın Rus turizmine bağımlı hale geldiğini belirterek, Karadeniz’de de bu hataya düşmemek için yola çıkarken, Master Planı yaparken, ürün çeşitliliğini ve pazar çeşitliliğini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Katar’da Arap turistlerin ilgisinden dolayı kendilerine Karadeniz için bir turizm paketi hazırlamaları talimatını verdiğini anlatarak bu toplantının ardından bir çalıştay raporu ve eylem planı çıkaracaklarını, daha sonra bir izleme ve değerlendirme komisyonu oluşturarak 4 yıllık eylem planını deklare edip bunun takibini yapacaklarını belirtti.

"KÜLTÜR POLİTİKALARIMIZI ŞEHİRLER ÜZERİNDE SOMUTLAŞTIRACAĞIZ"

Bakan Ünal, kültür politikalarına da vurgu yaparak "Bütün kültür politikalarımızı şehir üzerinde somutlaştıracağız. Viyana’ya gittiğimde 2 gün kalacaksam, ‘Royal Filarmoni orkestrasının konserine gideyim’ diyorum. Bin konseri 250 euro. Eğer bir turist Trabzon’a veya bölge şehirlerine gelecekse, ‘Oraya gittiğimde şu etkinliklere katılmalıyım’ demeli. İnsanlar bir duygusunu hissetmek için seyahat ederler. Biz Karadeniz’e gelen insanlara hangi duyguyu yaşayacaklarını sunacağız. Karadeniz’de de bu hataya düşmemek için yola çıkarken, Master Planı yaparken, ürün çeşitliliğini ve pazar çeşitliliğini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“CARİ AÇIĞI TURİZM GELİRLERİYLE FİNANSE EDİYORUZ”

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise turizm sektörünün Türkiye ekonomisi için son derece önemli olduğunun altını çizerek, “Yaklaşık 1 milyon insanımız turizm sektöründen ekmek yiyor. Diğerlerini de eklediğimizde toplam istihdamın yüzde 13’ü turizm sektöründen geliyor. Turizm sektörü, işsizlik oranlarının aşağı çekilmesi ve istihdamın artırılması bakamından da son derece önemli. 2015 yılı için cari açığın yüzde 63’ünü turizm gelirlerinden finanse ediyoruz” diye konuştu.

"SPOR TURİZMİ ALANLARINI GELİŞTİRMELİYİZ" 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, spor turizmi alanlarının geliştirilmesi, geleneksel sporlarla ilgili yatırımların artırılması konusunda bakanlığı üzerine düşen çalışmaların yapıldığını belirterek, “Gençlerimizin kaynaşma ve kendilerini geliştirme açısından kullanacağı en önemli unsurlardan biri spordur. Bu yaz 750’yi aşkın basketbol, voleybol ve futbol sahası inşa ettik. Ebeveynler çocuklarının nerede vakit geçirdiklerini bilmiyorlar, huzursuz oluyorlar. Tesisi yapmak yeterli değildir. Tesisin içini dolduracaksınız. Tesisleşme hamlesini sürdüreceğiz ve insanlarımızın her yaştan spor yapma olanaklarını geliştireceğiz” dedi.

"YAYLALARDA KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN YOK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise, “Bugüne kadar Karadeniz’de yapılması gereken ve ‘bunlar neyi bekliyorlar’ diye dertlendiğimiz meselelerin her biri, ince detaylarla çalışılmış. Bu bölgenin medeniyeti büyük avantaj. 4-5 bin yıllık büyük medeniyet mirası var. Körfez ülkelerinden 400-500 bin turist geliyor. Bunların rahat şekilde burada dolaşmasını sağlayacak imkanları geliştirmeliyiz. Belki seçmenlerimiz bize kızacak ama bu riski almak zorundayız. Ama belki yarın bize dua edecekler. 2016 yılında Trabzon’da hiçbir yaylada kaçak yapılan yayla evi olmayacak. Yapıldığı anda da yıkılacak. Bu kararlılığı ortaya koymazsak, siyasiler olarak bu riski bürokrasi ile paylaşıp adımlar atmazsak geleceğimizin nereye gideceği belli değil” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ev sahibi Bakan Süleyman Soylu katılımcı bakanlara plaket sunumu gerçekleştirirken, çalıştay daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 
calistay.jpg
 

Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr/v2/gumushane/karadeniz-kultur-ve-turizm-bolge-calistayi-trabzonda-yapildi-h14157.html#ixzz3zZobqWez 
Follow us: @gumushane on Twitter | gumushane.gen.tr on Facebook

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim