İŞKUR’dan 22 Milyon Lira
Aşıcı, gazetemize yaptığı açıklamada, Gümüşhane’de 2009 yılından itibaren uygulanmakta olan Toplum Yararına Çalışma Programı hedefinin işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve yerlerde toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi olduğunu belirtti.
Amaç İstihdam Oluşturmak
Toplum yararına Çalışma Programı’nın diğer önemli bir hedefinin de istihdam oluşturmak olduğunu dile getiren Aşıcı, “İstihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlıklarından ve disiplininden uzaklaşmalarını önleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak olarak belirlenmiştir” dedi.
Her Geçen Yıl Artırıyoruz
Her geçen yıl program ve projeleri artırdıklarını ifade eden Aşıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yaptığımız programlarda başta bütün Belediyelerimizde, Üniversitemizde, Orman İşletme ve Milli parklar Müdürlüğünde, Kaymakamlıklarımızda, İl Özel İdaresinde bu programları uyguluyoruz. Fakat en büyük destek verdiğimiz kurum ise Milli Eğitim Müdürlüğümüzdür. Toplum Yararına Çalışma Programların ana başlıkları da çevre temizliği, ağaçlandırma, milli eğitim bakanlığına bağlı resmi okulların temizliği, erozyonla mücadele, park düzenlemesi, dere ıslahı, tarihsel dokunun korunmasıyla ilgili programlarıdır. Bu programlar için ödenen yıllık bütçe ise 22 milyon 650 bin civarındadır.”
4 bin 500 kişi İstihdam Edildi
Aşıcı, 2015 yılında Gümüşhane’de ciddi anlamda bir ödenek yatırımının olduğunu ve 2014 yılı da dahil olmak üzere 36 programda120 projeyi uyguladıklarını ifade etti. Aşıcı, “Projelerin 85 tanesini bir fiil 2015 yılında açtık. 36 tanesi ise 2014 yılından devam eden proje içerisindeydi. Giriş-çıkış işçi sayısı da dahil toplamda 4 bin 500 kişiyi istihdam ettik. İşsizlere istihdam ve gelir desteği sağladık. Vatandaşlarımız bahsettiğimiz programlardan toplamda 9 ay yararlanabiliyor. 18 ay çalışan bir kişi aynı programdan yararlanamıyor fakat farklı programlara başvuruda bulunabiliyor” diye konuştu.
Bir yılda 128 işçi şikayeti aldık
Bir yıl içerisinde geri dönüşüm olarak 128 kişinin işçi şikayeti olarak geri döndüğünü de kaydeden Açıcı, “Bu kişiler normal şartlarda Trabzon Bölge Müdürlüğüne şikayet edecekti ve şikayetlerinden dolayı hem maddi hem de manevi anlamda zarar göreceklerdi. Fakat biz 106 işçi şikayetini kendi müdürlüğümüzde çözdük. 22 problemi de iş teftiş kuruluna gönderdik” diye konuştu.
Ramazan Yetim
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim