İL BAŞKANI ZİYA NAS, SURİYE’DE YAŞANANLAR HAKKINDA PARTİSİNİN GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI

İL BAŞKANI ZİYA NAS, SURİYE’DE YAŞANANLAR HAKKINDA PARTİSİNİN GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas Suriye’de yaşanan son gelişmeler ışığında Partisinin düşüncelerini paylaştı.
Suriye’de kurgulanan oyunun ABD, İsrail ve onun uzantılarınca sahneye konduğunu dile getiren İl Başkanı Ziya Nas, Arz-ı Mev’ud projesinin bir sonraki hedefinin Türkiye olduğuna dikkat çekti.
Siyonizm’e karşı uyanık olmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Ziya Nas, kısa vadeli çıkar olarak görünen birçok kazanımın uzun vadede çok büyük kayıplara yol açabileceğini söyledi.
İslam coğrafyalarında yaşananların bu kez de Suriye’de sahnelendiğine dikkat çeken Başkan Nas, “Suriye’de perde gerisindeki dış güçlerin etnik ve mezhepsel çatışmalara ivme kazandırmaya yönelik sinsi adımlarının geçmişte bu ülkede yaşanan ayrıştırıcı politikalarla ortaya çıkan toplumsal yaranın daha da derinleşmesine ve kangrenleşmesine yol açacağı muhakkaktır. Suriye’nin etnik temelli ve mezhepsel olarak iç çatışmaya sürüklenerek bölünmesinin Siyonist İsrail’in Arz-ı Mev’ud projesine hizmet etmekten başka bir şeye yaramayacağını ve bundan Türkiye’nin de derinden etkileneceğini bilmek gereklidir” dedi.
Suriye’nin üniter yapısının ve toprak bütünlüğünün korunmasının son derece önemli olduğuna işaret eden Başkan Nas, “Adil bir düzenin kurulması, taraflar arasında gerginliğin ortadan kaldırılması, barış ve kardeşliğin sağlanması, karşılıklı diyalog ve işbirliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Suriye’de sorunlar devam ettiği müddetçe bölgemizde barışın ve istikrarın tehdit altında kalacağı muhakkaktır. Bu nedenle, ilgili taraflar arasındaki sorunların bir an önce barışçı yollardan çözüme kavuşturulması Suriye’nin olduğu kadar Türkiye’nin ve diğer bölge ülkelerinin de yararına olacaktır” diye konuştu.
“Türkiye olarak oyuna gelmeyelim” diyen Başkan Nas, “Türkiye, her iki ülkenin çıkarına uygun olacak şekilde ilişkileri iyi niyet çerçevesinde, yapıcı adımlarla geliştirmelidir. Ortaya çıkan sorunların tarafı olmak yerine, sorunların barışçı yollarla çözüme kavuşturulması konusunda her türlü katkıyı sunması, Suriye’de iç barış ve kardeşliğin tesisi için güçlü, kalıcı ve dostane adımları atması gereklidir” ifadelerini kullandı.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.






Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim