HER İŞİ YAPARIM DİYE BİR MANTIK YOK
Aşıcı, meslek edindirme kurslarıyla vatandaşımızın mesleksizim noktasını ortadan kaldırdıklarını söyleyerek, “İş ararken ilk olarak mutlaka size bir meslek soruluyor ikincisi de tecrübe isteniyor. Meslek sorununuzu kurslarımızla çözelim, tecrübe noktasındaki eksiklerinizi de işbaşı eğitimlerimizle çözelim diyoruz” dedi.
Aşıcı, gazetemize yaptığı açıklamada Gümüşhane içerisinde istihdam alanlarının dar ve kısıtlı olduğunu İŞKUR olarak bu alanları genişletmek adına projeler geliştirdiklerini belirtti. Aşıcı, Bu projeler içerisinde ise işbaşı eğitimini, girişimcilik eğitimini, özel politika gerektiren grupları değerlendirerek şunları kaydetti.
Projeleri iyi değerlendirirsek daha çok istihdam sağlarız
“İş başı eğitim programın da ilimizde iki tane sigortalı işçi çalıştıran iş yerine bir tanede biz işçi veriyoruz. 6 ay boyunca asgari ücret düzeyinde ödeme yapıyoruz. Bu işçiyle ilgili genel sağlık sigortası kapsamında sigortasını ödüyoruz. Eğer anne veya babadan sağlık kapsamına giriyorsa hastalık primini ödüyoruz. Bunun devamında işverenimiz tekrar yararlanmak istiyorsa İŞKUR olarak biz işverene bu işçiyi işe alacaksınız diyoruz. İşverenin seçme hakkı olduğu halde ben İŞKUR’un bana vermiş olduğu işçiyi almak istiyorum diyebiliyor. Bu proje tek Gümüşhane için değil Türkiye için çok güzel bir proje, çok iyi bir program. Bu programları ne kadar başarı ile uygulaya bilirsek istihdamı artırmanın da bu şekilde olacağını düşünüyorum.”
Girişimcilik eğitimiyle iş yeri açtılar
“Çalışma ve İş Kurumu olarak bu programların yanında girişimcilik eğitimi veriyoruz ve programı düzenliyoruz. Biz eğitimleri veriyoruz ama hibeyi girişimciye KOSGEB veriyor. Girişimcilik programlarıyla Gümüşhane’de iş yerleri açtık. Bazı işletme yerleri Gümüşhane’de İŞKUR’dan aldıkları girişimcilik eğitimler sonucunda açıldı. Kısacası bu eğitimler sonucunda girişimcilik eğitimi alan insanlar iş yeri açtılar.”
Açtığımız programlarla mesleksizim noktasını ortadan kaldırıyoruz
“Mesleki eğitim kursları düzenleyerek, herhangi bir mesleği olmayan insanlara meslek edindirmeye çalışıyoruz. Artık ben her işi yaparım diye bir mantık yok. Bir alanda mutlaka uzmanlaşmanız gerekiyor. Bu uzmanlaşma eğitimle, yaygın eğitimle ya da alaylı dediğimiz eğitimle olabilir. Bu alanlarda kendinize bir meslek edinememişseniz İŞKUR olarak biz devreye giriyoruz ve danışman arkadaşlarımızla insanlara yeteneğiniz, bilginiz ve ilginiz şu yönde var diyerek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da insanlara yönelik mesleki eğitimler düzenlemeye çalışıyoruz. Bu eğitimlerinde çok farklı kategorileri var. Kategoriler ise; kendi işini kurmak, işverenin yanında çalışarak bir meslek öğrenmek, kamu kurumlarımız daha önce iş gücü piyasasından almış oldukları talepler doğrultusunda birlikte açtığımız garantili istihdam alanlarımız var. Uzmanlaştırıp meslek edindirme projemiz var. Bunlarla ilgili yine istihdam garantili işverenlerin doğrultusunda kurslar açıyoruz. Bunların hepsi vatandaşımızın mesleksizim noktasını ortadan kaldırıyor. İş ararken ilk olarak mutlaka size bir meslek soruluyor ikincisi de tecrübe isteniyor. Meslek sorununuzu kurslarımızla çözelim, tecrübe noktasındaki eksiklerinizde işbaşı eğitimlerimizle çözelim diyoruz.”
Özel politika gerektiren projelerimiz var
“Özel politika gerektiren gruplar dediğimizde diğerlerine göre daha fazla güçlük çeken kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler, engelliler, hükümlüler ve romanlar gibi gruplardır. İstihdam edilmesinde sorun yaşayan biraz daha zor durumda olan insanlar, tecrübesi olmayan, uzun süredir iş piyasasında iş bulamayan, engeli nedeniyle iş bulmayan, eski hükümlü olduğu için toplumun bakış açısı nedeniyle iş bulamayan gruplardır. Örneğin, cezaevlerinde tahliyesine 3 yıldan az kalmış meslek edindirme kurslarımız var ve halen devam eden 4 tane kursumuz var. Bu insanlarla ilgili mecburen özel politika üretmek zorundasınız bunlarla ilgili özel teşvikler yapmak zorundasınız ve hükümlülerde de aynı şekilde özel politikaya ihtiyaç duyuluyor.”
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim