HASTANEDEN 2 YENİ HİZMET
Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışırken Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü'nü kazanarak 3 yıllık Üst Lisansını tamamladıktan sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne Gastroenteroloji Uzmanı olarak atanan Uzm. Dr. Hüseyin Kaçmaz ile Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı olarak görev yapan bir diğer Yan Dal Uzmanı Uzm. Dr. Zeki Kemeç polikliniklere başladı.
Gastroenteroloji Uzmanı olarak atanan Uzm. Dr. Hüseyin Kaçmaz, gastroenterolojinin sindirim sistemi kanalı denilen yemek borusu, mide, ince barsak, kalın barsak (kolon) ve makat bölgesi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, safra kesesi ve yolu hastalıkları, pankreas hastalıkları ile karın duvarı hastalıklarını inceleyen, yani karın içi organlardan böbrekler hariç tüm organların hastalık ve tanı ve tedavisiyle ilgili bilim dalı olduğunu söyledi.
Kaçmaz, Gümüşhane Devlet Hastanesinde ERCP ve EUS dışında hemen hemen tüm teşhis ve tedavilerin başarı ile yapılabildiğini, artık hastaların bu hastalıkların teşhis, tedavi ve takibi için çevre illere gitmesine gerek kalmadığını sözlerine ekledi.
Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Zeki Kemeç ise Nefrolojinin genel anlamda böbrek hastalıklarının tedavisi, hipertansiyon, diyabet ve aterosklerozun böbrek fonksiyonlarına karşı koruyucu hekimlik hizmetleri, son dönem böbrek hastalarının destek tedavileri ve takibi hizmetleri, böbrek iltihapları (Nefrit ve Pyelonefrit gibi), akut böbrek yetmezliği, kronik böbrek yetmezliği, idrar yolu enfeksiyonları, hipertansiyon (Böbrek kaynaklı), böbrekten albumin ve protein kaçağı, üremi, elektrolit düzensizlikleri, asit ve baz bozuklukları, böbrek nakli, hemodiyaliz ve periton diyalizi alanlarıyla ilgili olduğunu söyledi.
Hastanelerin Nefroloji bölümüne başvurmayı gerektirecek durumları gece sık sık idrara kalkma, karın bölgesinde sürekli bir ağrı, mide bulantısı, iştahsızlık, el ayaklarda ve gözlerde şişme, idrar yapmada bozukluklar, kanlı idrar, ağrılı idrar, uykuda idrarı tutamama, nefes darlığı, solukluk, kaşıntı, ayaklarda yanma ve uyuşma olarak sıralayan Kemeç, Gümüşhane Devlet Hastanesinde yaklaşık bir yıldır her ayın ilk haftası haricinde sürekli poliklinik yaptığını söyledi. Kemeç, hastaneye bağlı hemodiyaliz merkezinin sürekli gözetimi altında olduğunu ve Kürtün, Kelkit ve Şiran Devlet Hastaneleri’nin hemodiyaliz hastalarını da aylık olarak tedavi ettiğini kaydetti.
Nefroloji hastaları yaşlı, komplike, yoğun bakım ve gerektiğinde hemodiyaliz ihtiyacı olan bireyle olması nedeniyle göreve başladığından bugüne alanıyla ilgili bütün bu sıkıntıların ve hastaların sevkinin önüne geçtiklerini kaydeden Kemeç, “Bu şekilde Gümüşhane halkımızın artık çevre illerine bağımlılığını azalttık. Gümüşhane ve ilçelerimizdeki hemodiyaliz hastalarının bir nefroloji uzmanına ulaşılabilirliği kolaylaştı. Bu hastaların hemodiyaliz etkinliliği ve verimliliği artmış oldu. Nefroloji polikliği ve Nefroloji servisinin kurulmasında verdiği destekten dolayı Hastane Başhekimim Op. Dr. Arif Atay’a, Kürtün, Kelkit ve Şiran Devlet Hastaneleri’nin hemodiyaliz hastalarının aylık tedavilerinin planlanmasında katkıda bulunan Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanım Dt. Yunus Yalçın’a teşekkür ediyorum. Görevimi icra ederken güler yüzlülüğünü esirgemeyen ve her karşılaştığımda herhangi bir sıkıntım esnasında yanımda olabileceğini sürekli dile getiren İl Sağlık Müdürüm Dr. Engin Pehlivan’a da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim