HARŞİT ÇAYI’NDAKİ KİRLİLİK
Güzel bir şey yaparken, var olan güzelliklerin yok edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Ateş, “Yaptığımız araştırmada, Harşit Çayı yatağında yapılan ıslah çalışmasında istinat duvarlarının yapım sırasında kalıplara sürülen ve kanserojen madde taşıyan ziftin dere yatağına akması sonucu balık ölümlerine neden oluyor” dedi.
Balık ölümlerinin yanı sıra, Harşit Çayı kenarında bulunan meyve ve sebze bahçelerinin de dere yatağından sağlanan su ile sulandığını dile getiren Ateş, daha sonra şunları söyledi:
“Vatandaşlar, kendi sebze ve meyve ihtiyaçlarını kendi ürettikleri ürünlerle gidermenin yanı sıra ihtiyaç fazlasını da satışa sunmaktadırlar. Bu durum hem üreticilerin hem de bu ürünlerden alan vatandaşların sağlığını olumsuz etkilemektedir. İlimizin içerisinden geçen ve ilimize hayat veren Harşit Çayı’nda balıkların ölümü de karşımızda önemli bir sorun olarak durmaktadır. Balık ölümlerine hiçbir kurum ilgi göstermemekte, araştırma yapmamakta, kamuoyunu bilgilendirmemektedir. Başta belediye başkanlığı olmak üzere, Harşit Çayı’nın kirletilmemesi ve balık ölümlerin önüne geçilmesi için YETKİLİ KURUMLARI GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYA DAVET EDİYORUM.”
Ramazan Yetim
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim