'Gümüşhane'yi Davos yapacağız'
AK Parti’li Belediye Başkanı Ercan Çimen’in hedefi, Gümüşhane’yi Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri yapmak. Başkan Çimen’e göre, Gümüşhane’nin Davos’tan aşağı kalır bir yanı yok. Hatta kent Davos’a bile fark atacak güzellikte...
RÖPORTAJ:ALEV GÜRSOY CİMİN
■ Gümüşhane yıllarca MHP'nin kalesiydi. Nasıl oldu da bunu yıkmayı başardınız?
Çok çalışarak, azmederek ve inanarak. 2009’da belediye başkan adayıydım. 17 oyla seçimi kaybetmiştim. Öncelikle neden kaybettiğimizi araştırdık. 41 neden bulduk. Sonra teşkilatıma il başkanı oldum. 41 neden, 141 nedenmiş meğer. Bunları çözmeye çalıştık ve çözdük. 2014'te de kazandım.
■ Bu farkı nasıl yarattınız?
Vatandaşa sarılacak ve onları çok iyi anlayacaksınız. İlk önce insanlarımızı dinledik. Teşkilatlarımızı toparladık. Devleti tanımaya çalıştık. Daha sonra milletimize dokunmaya başladık. Nerede bir sorun varsa hemen oraya neşter attık. Tüm ilçe teşkilatlarımızla uyumlu bir şekilde çalıştık. Sonunda da 2014 seçimlerinde tüm ilçe ve beldeleri kazanarak dereceye girdik. Türkiye dördüncüsü olduk.
■ Peki, Gümüşhane’de sizinle neler değişti?
Altın kalpli insanların yaşadığı şehrin ismidir Gümüşhane. İlimiz kabuk değiştiriyor. Burası hep muhalefetteydi. Şu an iktidarla tanıştı. Yani bir kısır döngü içindeydi. Devletin kamu yatırımları çok üst seviyede geliyordu. Ama yereldeki muhalefet, gelen yatırımların önünü kesiyordu.
Ortak akılda belediye yoktu. Ama şimdi ortak aklımızı oluşturuyoruz ve hızlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Şu an bulunduğumuz mahalle bile kentimin 13 mahallesinden biri. Her cuma Sayın Valimizle vatandaşlarımızı burada kabul ediyoruz. Bu bile farkındalık yarattı. Burada güzel şeyler yapacağız.
‘AVRUPA’NIN EN GÜZEL KENTLERİNDEN OLACAĞIZ’
■ Gümüşhane’yi nereye taşıyacaksınız?
Hedefimiz, Gümüşhane’yi Türkiye’nin ve Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri yapmak. Gümüşhane neden bir Davos olmasın? Şehrimizin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi’nde yapılacak kayak tesisiyle büyükşehirden buraya kısa sürede ulaşılacak. Gümüşhanevi Hazretleri’nin memleketi burası.
Ondan aldığımız ilhamla çalışıyoruz. Kendisi diyor ki, “Esas olan hizmettir.” İnsan hizmet ettikçe, himmete mazhar oluyor. Biz bundan yola çıkıyoruz.
‘PROJEMİZ İLK 10’A GİRDİ’
■ Bir Davos olmak için neler yapıyorsunuz?
İnsanlarımıza 2014-2018 yılları arasında şehrin tüm altyapı sorunlarını çözeceğimize dair söz verdik. Bunları çözüyoruz, tamamlamak üzereyiz. Büyük projelerimiz de var. 36 yıl sonra şehrimizin yeni mezbahanesini ve hayvan pazarını yapıyoruz. Bu yıl başlayacağız. Kentimizin modern bir otogara ihtiyacı var. Ayrıca vahşi bir depolamamız vardı. Katı Atık Deposu'nu yeni açtık.
Keza Atık Arıtma Tesisi’ni hizmete soktuk. İtfaiye Müdürlüğü, Araçlar Amirliği gibi yeni binalarımızı da 2017’de açacağız. Modern pazar yerimiz var. Belediyemizin en büyük projesi. Yapı Dergisi’nde ilk 10’a giren projemizin temelini bu yıl attık. Önümüzdeki yıl açmayı hedefliyoruz.
Yeni bir düzen getirdim. Artık temel atma töreni yapmıyorum, direk açıyorum. Modern pazar yerimizde 3 bin metre kapalı pazar yeri, altında 200 araçlık otopark, 21 dükkan ve çok amaçlı salon olacak.
‘KENTİMİZE TELEFERİK GELİYOR’
■ Bu proje, tam bir sosyal yaşam merkezi olacak yani…
Projemiz Avrupa’da dereceye girecek kalitede. Şehrin en büyük sorunlarından biri, otopark sorunu. Bunu çözmek için 400 araçlık otoparkı 4 ayda bitirdik. Otoparkın üst kısmında peyzaj çalışmamız var. Yanında da teleferik çalışmamız. Önümüzdeki yıl hem oranın hem de teleferiğin açılışını yapacağız.
Yine en önemli sorunlarımızdan biri de su sorunuydu. Şehirden akan Harşit Çayı'nın yanlarındaki keson kuyulardan su çekiyoruz. Yüksekte depolarımıza basıyoruz. Oradan vatandaşlarımız kullanıyor. Şehrimizi 2 yıl içinde yayla suyuyla da kavuşturacağız. İhalesini yaptık, temelini baharda atacağız.
Kısa sürede Bahçecik Barajı biterken; onun artırması ve isale hattını da eşzamanlı yapıp, su sorununu çözeceğiz. Şehirde konut sorunu da had safhada. Bir mahallemizde 528 sosyal konut yaparak, bu soruna da çözüm bulduk.
■ Başka projeleriniz var mı?
Şehrimizde alışveriş merkezi, radyo, sinema yok. Sosyal açıdan eksiğiz. Bu şehir geçmişte unutulmuş, kaderine terk edilmiş. Yığılan tüm sorunlarına el attık ve çözeceğiz. AVM’yle sinema sorununu da çözeceğiz. Önümüzdeki yıl çevre yolumuz bitecek. O zaman şehre büyük araçlar giremeyecek. 2 caddemizi yayalaştıracağız. Bunun yanı sıra TIR garajımız olacak. Yani modern bir kentte olması gerekenleri yapacağız.
Ayrıca Gümüşhane’nin bir tarafında Kent Parkı yapıyoruz. Sokak Hayvanları Barınağı'nı da bitirdik, önümüzdeki yıl açacağız. Gümüşhane, üniversiteyle büyümesini artırdı. 8 yılda üniversitemiz çığ gibi büyüdü. Şu an 19 bin öğrencimiz var. Sosyal alanlar da eksiklerimiz var. Üniversiteye ayak uydurmamız lazım. Buradaki 3 kişiden biri üniversiteli.
‘HAVALİMANIMIZ AÇILIYOR’
■ Ulaşım konusunda ne durumdasınız?
Bu konuda Türkiye’nin en şanslı iliyiz. Gümüşhane, 4 havalimanına rahatlıkla ulaşabiliyor. Bunlar; Erzurum, Erzincan, Ordu- Giresun ve Trabzon Havaalanı. 2017’de ise Bayburt’la Gümüşhane’nin ortak kullanacağı Salyazı Havalimanı yapılacak. Şehrimiz Zigana Tüneli’mizle İpekyolu üzerinden doğuya ve Güneydoğu’ya açılan bir kapı. Yeni Zigana Tüneli’yle ilimizin önemi de artacaktır.
■ Sosyal belediyecilikte neler yapıyorsunuz?
Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanındayız. Doğumda çocuğumuzun ezanını okutuyor, hediyesini takıyoruz. Okul hayatında kitap dağıtıyoruz, sınavda destek oluyoruz. Başarılı öğrencilere bisiklet dağıtıyoruz. Engellilerimiz için Rehabilitasyon Merkezi’ni önümüzdeki günlerde açacağız. Kadın girişimcilere kurslar açıyoruz. Maddi ve manevi destek veriyoruz.
Bine yakın nikah kıydım. Nikah memurluğunu kendim yapıyorum. Belediyemizin hentbol, voleybol ve futbol takımı var. Salon sporları, folklor ve tiyatroya destek oluyoruz. Engellilerimizle programlar yapıyoruz. 13 mahallemiz var. Buralarda muhtar evi ve taziye ofislerini ilk biz başlattık. Bazılarını tamamladık, bazılarının da açılışını yapacağız.
‘27 gün nöbet tuttuk’
■ 15 Temmuz gecesi Gümüşhane’de neler yaşadınız?
17/25 Aralık sürecini yaşadıktan sonra FETÖ denen hain örgüte gerekli dersi vereceğimi söylemiştim. Sonrasında Belediye Başkanı oldum ve Ağustos 2014’te buradaki 2 yurtlarını kapattım. 15 Temmuz'da şehirdeydim. Bir telefon geldi ve güvenli bölgeye geçmem istendi. “Benim güvenli bölgem bu topraklar” dedim. Saat 23.30 civarında belediyeden anons yaptırdım.
Tüm vatandaşlarımı belediye meydanına çağırdım, “Gelin geleceğinize sahip çıkın” dedim. Vatandaşlarımız geldiler. Gece 24.00’te bir tweet attım. Tüm hemşerilerimizi AK Parti il binamızın önüne çağırdım. Teşkilatımızla mücadeleyi başlattık. Sonrasında 27 gün boyunca nöbet tuttuk. Yüce Rabbim o günleri bir daha göstermesin. 248 şehidimiz var. 2 bin 194 gazimize acil şifalar diliyorum. İlimizde ise 5 şehidimiz, 25 yaralımız var. Bütün yatırımları yapabiliriz ama en büyük yatırım 15 Temmuz'a yaptığımız yatırım.
Kaynak: http://www.posta.com.tr/gumushane-yi-davos-yapacagiz-haberi-1246813
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim