GÜMÜŞHANE’NİN İLK SERAMİK VE CAM ATÖLYESİ AÇILDI
Gümüşhane’de girişimcilik kursunu bitiren Güzel Sanatlar dalında yüksek lisans yapmış olan anne, KOSGEB desteğiyle şehrin ilk seramik ve cam atölyesini hayata geçirdi.
Antalyalı olmasına karşın eşinin işi nedeniyle 3 yıldır Gümüşhane’de yaşayan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü mezunu, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde de aynı dalda tezli yüksek lisansını tamamlayan Fatime Savaş Can, önce İŞKUR tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katıldı. Bir dönem Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezinde kurs veren Can, daha sonra kendi işini kurmak için KOSGEB’e müracaat etti. KOSGEB’den aldığı destekle 4 ay gibi bir sürede atölyesini kurarak üretime başlayan Can’ın “Asel Duru Seramik ve Cam Atölyesi” bugün düzenlenen törenle resmi olarak açıldı.
Minik bebeğiyle birlikte açılışa katılan anne davetlilerini kapıda karşılarken, törene Vali Yardımcısı Şenol Turan, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, KOSGEB Müdürü Harun Sakarya, Gümüşhane Üniversitesi Daire Başkanı Zeki Kaya, kurum müdürleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.
“BU TÜR İŞLETMELERİN SAYILARININ ARTMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”
Törenin ardından atölyeyi gezerek Can’ın tek başına yaptığı eserleri inceleyen Vali Yardımcısı Şenol Turan, kamu ve özel teşebbüsün güzel bir işbirliğinin ortaya çıktığını söyledi. Fatime Savaş Can’ın KOSGEB kredisi kullanmak suretiyle kendi atölyesini açtığını kaydeden Turan, “Kendisini tebrik ediyoruz. Güzel bir iş çıkarmış. Hem kendilerine hem de Gümüşhanemize hayırlı olsun. Turizm potansiyeli olan bir şehiriz. Hem yerli hem yabancı turistlere özellikle Gümüşhane ile ilgili turistik eşyalar sunabilmeliyiz. Bunun arzı yönünde çalışmalarımız oluyor. Fatime hanım bu konuda ki eksikliği giderecek inşallah. Bu tür işletmelerin sayılarının artmasını temenni ediyoruz” dedi.
“KADIN GİRİŞİMCİLERE YÜZDE 90’A VARAN DESTEK SAĞLANIYOR”
Gümüşhane KOSGEB Müdürü Harun Sakarya ise yüzde 90 oranında destek sağlanan işletmenin imalata yönelik olmasının destek vermelerinde çok etkili olduğunu belirterek, “Buranın Gümüşhane’nin adının duyulmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. İşletmemizin 2 yıl boyunca ve sonrasında desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah başarılı bir işletmeye destek vermiş olacağız. Hem imalat hem hizmet sektöründe başvuran işletmelerimize desteklerimizi sunuyoruz. Kadın girişimcilere yüzde 90 oranında destek sağlanıyor” diye konuştu.
“TURİZME KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”
Gümüşhane’ye seramik ve cam atölyesini KOSGEB ve İŞKUR’dan destek alarak açtıklarını kaydeden işletme sahibi Fatime Savaş Can ise tamamen atölyede üretilen çini tabaklar, füzyon tabaklar, seramik ve cam panolar, seramik ve camdan süs eşyaları ürettikleri atölye ile turizme de katkı sağlamak istediklerini söyledi.
Bürün ürünleri tek başına yaptığını dile getiren Can, “Gümüşhane’de seramik ve cam bölümü mezunu olduğum için bu tür bir atölye açmak istedim. Hediyelik eşya üretim ve satış noktası olarak faaliyet göstereceğiz. İlimize ve çevre illerimize yönelik eserler ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim