GÜMÜŞHANE’DE YAPILABİLECEK ÇALIŞMALAR
Birşen,organik arıcılık, organik hububat, organik bakliyat, organik yem bitkileri, organik ıtri bitkiler, organik pestil-köme dut merkezi, organik balıkçılık, eko turizm gibi başlıca alanlardaki yapılacak çalışmaları anlattı.
Başta Merkez, Torul ve Kürtün olmak üzere tüm ilçeleri kapsayacak şekilde Organik arıcılığın geliştirilebileceğini söyleyen Birşen Merkez-Yitirmez Köyü’nde halen devam etmekte olan organik arıcılık projesinin bulunduğunu dile getirdi.
Tarım arazilerinin bol olduğu Köse,Kelkit ve Şiran’da organik hububat ve organik kuru fasulye başta olmak üzere organik bakliyat üretimi yapıldığını belirten Birşen, organik hayvancılığın geliştirilmesiyle paralel olarak Köse-Kelkit ve Şiran İlçelerinde yem bitkilerinin daha da yaygınlaştırılabileceğini ifade etti.
Edip Birşen yapılabilecek diğer çalışmaları ise şöyle sıraladı.
Tüm ilçeleri kapsayacak şekilde doğal olarak yetişen adaçayı, Isırgan, kekik, papatya ve kuşburnu gibi ürünlerin organik şartlarda değerlendirilmesi için çalışmalar yapılabilir.
Gümüşhane’de bulunan kirlenmemiş çeşitli su kaynaklarında organik balıkçılık rahatlıkla yapılabilir.
Gümüşhane’nin önemli ürünlerinden olan pestil, köme ve dut pekmezinin organik olarak da pazara sunulması için çalışmalar yapılabilir.
Birşen son olarak, Şehir merkezinden uzak bol oksijenli ortamlarda, kerpiçten ve ağaçtan yapılmış evlerde yaşamak, stres ve gürültüden uzak bir tatil yapmak isteyenler için değerlendirmeyi bekleyen çeşitli imkanların yanı sıra turistik amaçla gezilip görülmeye değer Karaca Mağarası, Örümcek Ormanları ve Tomara Şelalesi gibi doğal güzellikler, eski Gümüşhane, Santa ve Sadak Harabeleri gibi tarihi mekanların Eko-Turizmi için Gümüşhane’nin sunduğu hazır imkanlar olduğunu da sözlerine ekledi.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim