• BIST 8838.6
  • Altın 3013.818
  • Dolar 34.2332
  • Euro 37.0423
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 12 °C

GÜMÜŞHANE’DE İLK DEFA KALICI KALP PİLİ TAKILDI

18.10.2024 13:13
GÜMÜŞHANE’DE İLK DEFA KALICI KALP PİLİ TAKILDI
Şiran ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Hayriye Şeker, kalp ritim bozukluğu nedeniyle baygınlık geçirdikten sonra tedavi altına alındı. İlk müdahale Kelkit Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra, durumu kritik olan Şeker, Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk e

GÜMÜŞHANE’DE İLK DEFA KALICI KALP PİLİ TAKILDI

Şiran ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Hayriye Şeker, kalp ritim bozukluğu nedeniyle baygınlık geçirdikten sonra tedavi altına alındı. İlk müdahale Kelkit Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra, durumu kritik olan Şeker, Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım servisine alındı.

Yapılan tetkikler sonucunda, Gümüşhane Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Dr. İlkin Guliyev ve ekibi, hastaya kalıcı kalp pili takılmasına karar verdi. Pazartesi günü gerçekleştirilen başarılı operasyon, Gümüşhane’de ilk defa bir hastaya kalıcı kalp pili takılması açısından büyük bir önem taşıyor.

Operasyonu gerçekleştiren Uzman Dr. İlkin Guliyev, bu tür operasyonların genellikle büyükşehir hastanelerinde yapıldığını belirterek, Gümüşhane gibi küçük bir şehirde bu müdahalenin gerçekleştirilmesinin çok kıymetli olduğunu söyledi. Guliyev, “Hastamızın hayatını tehdit eden ciddi bir ritim bozukluğu vardı. Daha önce bir kez baygınlık geçirmiş. İkinci kez bayılınca hastayı yoğun bakımda takip ettik. Yaptığımız kontroller sonucunda kalıcı kalp pili takılmasına karar verdik. Pazartesi günü de başarılı bir şekilde kalp pilini yerleştirdik” dedi.

Dr. Guliyev, operasyonun ardından hastanın düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Şeker'in sık sık hastaneye gelip kontrollerini yaptıracağını belirtti. Ayrıca operasyonun riskli olduğunu dile getiren Guliyev, "Şükürler olsun ki operasyon başarıyla sonuçlandı ve herhangi bir komplikasyon yaşamadık" dedi.

Hayriye Şeker ise geçirdiği bayılma anını hatırlamadığını, gözlerini Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde açtığını ifade etti. Yoğun bakımda kendisiyle ilgilenen sağlık personeline teşekkür eden Şeker, “Allah yüz bin kere razı olsun, bana çok iyi baktılar. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Bazı ağrılarım var ama bu da normal. Çok şükür sağlığıma kavuştum” diye konuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim