• BIST 9637.54
  • Altın 2938.015
  • Dolar 34.6322
  • Euro 36.5915
  • Gümüşhane : -1 °C
  • Trabzon : 12 °C

Gümüşhane Üniversitesinde San-Tez Proje Hazırlama Süreci Toplantısı Yapıldı

13.02.2015 14:10
Gümüşhane Üniversitesinde San-Tez Proje Hazırlama Süreci Toplantısı Yapıldı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini artırmak, ithal edilen ara malı ürünlerin ithalatının azaltılması ve yüksek teknoloji ürünlerinin üretilmesinin desteklenmesi amacıyla Gümüşhane Üniversitesinde San-Tez (Sa

Yapılan toplantıya Gümüşhane Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçük, Gümüşhane Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, Gümüşhane KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı) Müdürü Harun Sakarya ve Gümüşhaneli pestil köme işletmecileri ile projede destek sunumları yapacak olan Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçük, Gümüşhane Üniversitesi olarak 2008’de kurulmalarına rağmen kendileriyle birlikte kurulan 21 üniversite arasından ilk 3'te yer aldıklarını,  üniversite olarak öncelikli amaçlarının kalite ve yeterlilik olduğunu ve bunları daha da ileriye götürmek istediklerini söyledi. Rektör Yardımcısı Küçük konuşmasında, "Öncelikli amacımız üniversitemizdeki çalışmalarla geliştirdiğimiz tezlerin sunulmasından ziyade uygulamaya koymak ve üretilen doğal ürünlerin raf ömrünü uzatacak çalışmalar yapmaktır. Bu konuda üniversitemizdeki laboratuar çalışmalarını sahaya indirmek istiyoruz. Bu anlamda Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürümüz ve KOSGEB müdürümüz ile birlikte bu toplantıyı yaptık. Genel sorunumuz, işletmelerin bu konular hakkında bizlere talepte bulunmamasıdır. Biz de bu sorunu gidermek için üniversite olarak işletmecilerimizi ve sanayicilerimizi ziyaret ederek işletmelerimizle işbirliği yapılmasını sağlamayı düşündük. Üniversite-Sanayi işbirliği en etkin işbirliği olarak sanayicinin ihtiyaçları doğrultusunda bunların projelendirilip sunulmasıdır. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu konuda gerekli çalışmaları yapmaya hazırız. İşletmecilerimizden randevu alarak onları ziyaret edeceğiz, birebir projelerimizi sunarak bilgilendirmeler yapacağız. Ayrıca tam kapsamlı bir panel düzenlemeyi düşünüyoruz. " dedi.

Pestil ve köme bakımından meşhur olan Gümüşhane için işletmelerin önündeki en büyük engelin ürettikleri ürünlerin raf ömrünün kısa olmasından dolayı uzun süreli üretim yapamadıklarını belirten Gümüşhane Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, bu konuda yapılacak her türlü çalışmayı destekleyeceklerini söyledi. Topaç, " Geliştirdiğimiz San-Tez projeleriyle üniversitemizle işbirliği yapacak bütün işletmecilerimize elimizden geldiği kadar yardımda bulunacağız." dedi.

Gümüşhane KOSGEB müdürü Harun Sakarya "Ar-Ge inovasyon ve endüstriyel uygulama destek programı kapsamında işletmelerimize yüzde 75 oranında destek vermeye çalışıyoruz. Bu desteklemeler fatura karşılığında işletmelere veriliyor. Geliştirilecek bir ürün var ve Ar-Ge desteğine gereksinim duyuluyorsa, burada işletmecilerin sadece bize gelip ürünün Ar-Ge başvuru formunu doldurup ve neler yapmak isteğini bize sunması gerekiyor. Bu doğrultuda işletmeye gerekli yatırımı yapması için destek vermeye çalışıyoruz." dedi.

Toplantıda kamu ve üniversite temsilcileri ile sanayicilerin ziyaret edilmesi, sanayicilere San-Tez ve TÜBİTAK projeleri ile ilgili bilgi verilmesi ve sanayicilere üniversitedeki öğretim üyeleri arasında işbirliği yapılması, paydaşlar arasında işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla protokoller yapılması konusunda çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim