• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 23 °C

GÜMÜŞHANE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NDAN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ETKİNLİĞİ

22.07.2024 12:46
GÜMÜŞHANE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NDAN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ETKİNLİĞİ
Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı, 2024 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı kapsamında, Kürtün ilçesine bağlı Kadırga Yaylası’nda düzenlenen Otçu Şenliği’nde önemli bir bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte, binlerce vatanda

GÜMÜŞHANE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NDAN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ETKİNLİĞİ

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı, 2024 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı kapsamında, Kürtün ilçesine bağlı Kadırga Yaylası’nda düzenlenen Otçu Şenliği’nde önemli bir bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte, binlerce vatandaşa yönelik kadına yönelik şiddetle mücadelede yaşanabilecek olumsuzlukların azaltılması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla bilgilendirme yapıldı.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) personeliyle birlikte gerçekleştirilen etkinlikte, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında da bilgi sunuldu.

300 Kadın KADES Uygulamasını İndirdi

Etkinlik kapsamında, 300 kadının KADES uygulamasını cep telefonlarına indirerek aktif olarak kullanmaya başlaması sağlandı. KADES, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen ve kadınların acil durumlarda hızlı bir şekilde yardım çağrısında bulunmalarını sağlayan önemli bir uygulamadır. Uygulamanın tanıtılması ve kullanımının teşvik edilmesi, kadınların güvenliğini artırmak adına büyük önem taşıyor.

Toplumsal Farkındalık ve Güvenlik Önlemleri

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı, etkinlikte yapılan bilgilendirmelerle toplumsal farkındalığın artırılmasını ve şiddet olaylarının önlenmesini hedeflediklerini belirtti. Etkinlikte yapılan açıklamalarda, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yürütülen çalışmalarımız ve toplumsal farkındalık oluşturma çabalarımız devam edecek. ŞÖNİM personelimizle birlikte yaptığımız bu tür etkinliklerle kadınlarımızın hakları ve korunma mekanizmaları konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz,” denildi.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, bu tür bilinçlendirme faaliyetlerinin, kadınların karşılaşabileceği tehlikelere karşı daha hazırlıklı olmalarına katkı sağladığını ve toplumsal güvenliği artırdığını ifade etti. Etkinliklerde dağıtılan bilgilendirme materyalleri ve yapılan sunumlarla, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun her kesiminde bilinç oluşturulmaya çalışıldığı vurgulandı.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim