• BIST 8838.6
  • Altın 3013.818
  • Dolar 34.2332
  • Euro 37.0423
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 12 °C

DEMİR: ‘OKULLARIMIZ ALARM VERMEKTE’

10.10.2024 12:23
DEMİR: ‘OKULLARIMIZ ALARM VERMEKTE’
Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, okullarda temizlik görevlisi eksikliğine dikkat çekerek, Toplum Yararına Çalışma Programı’nda yapılan değişiklikler ve tasarruf tedbirleri kapsamında işçi alımındaki kısıtlamaların büyük tehlikelere yol

DEMİR: ‘OKULLARIMIZ ALARM VERMEKTE’

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, okullarda temizlik görevlisi eksikliğine dikkat çekerek, Toplum Yararına Çalışma Programı’nda yapılan değişiklikler ve tasarruf tedbirleri kapsamında işçi alımındaki kısıtlamaların büyük tehlikelere yol açtığını belirtti.

Demir, birçok okulda temizlik elemanı bulunmadığını, bulunanların da yetersiz olduğunu ifade ederek, bu durumun okullarda hijyen sorunlarına neden olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Toplum Yararına Çalışma Programında değişikliğe gidilmesi ve de tasarruf tedbirleri kapsamında işçi alımında ki kısıtlamalar okullarımızda büyük tehlikelere kapı aralamıştır. Şuan birçok okulda temizlik elamanı bulunmamaktadır. Bazı okullarda varsa da yeterli olmadığı için yine sorun yaşanmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlüğü öncelikle okulların ihtiyaç durumunu tespit etmeli, dengeyi sağlamalı ve de sorunun çözümü için çapa harcamalıdır.  Bu hususta gerekirse Belediye Başkanlığı ve de Cumhuriyet Başsavcılığı ile işbirliği yapmalıdır.

Bunun güzel örneklerini bazı şehirlerde görüyoruz. Belediye Başkanlıkları tarafından bazı okulların temizlik – hijyen işlerinin üstlenildiğine ve de Belediye – Milli Eğitim iş birliği ile sorunun çözüme kavuşturulduğuna şahit oluyoruz.

Yine açık ceza evi ki hükümlülerin bu yolla istihdam edildiğine bu yolla hem hükümlülerin topluma kazandırıldığına hem de bu sorunun çözümüne şahit oluyoruz. Bu örneklerden hareketle iyi bir planlama için de okullarımızda ki temizlik sorununu çözüme kavuşturabiliriz.

Zira işin başı temizlikten başlamaktadır. Hijyen sağlanamadığı için ağır kokulara ve hastalıklara neden olunmaktadır. Havaların soğuması ile beraber maazallah bulaşıcı hastalıklara kapı açmış oluruz.

Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve teminatımızdır. Bu sebep ile çocuklarımızın sağlıklı temiz çevrede, okullarda okuma hakkına saygı duymalı ve bunun sağlanması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.

Yine pansiyonu okulların durumu gözden geçirilmeli bu yolla ihtiyaç durumu ölçeğinde gerekirse birkaç okulun pansiyonu birleştirilmeli ve daha sağlıklı ve temiz bir ortam ve hizmet sağlanmalıdır.

Gümüşhane’de hemen hemen her okulun pansiyonu bulunmaktadır. Lakin pansiyonda ki öğrenci sayıları itibari ile birden fazla okul ancak bir pansiyonu doldurabilmektedir. Bu hususta iyi bir planlama yapılması gerekmektedir.

Zira her bir pansisyon için ayrı bir mutfak ayrı bir temizlik hizmeti ve de ayrı bir bütçe ayrılmaktadır. Eğer Milli Eğitim Müdürlüğü tasarruf tedbirleri kapsamında elaman alamıyorsa pansiyonların sayısı – öğrenci sayısı ve de kapasiteler ve çalışanlar bağlamında yeni bir programlama ile kaynak ve elaman üretilebiliriz.

Yoksa eli böğrümüze koyup ne yapalım tasarruf tedbirler var elaman alamıyoruz deyip seyretmenin kimseye faydası olmadığı gibi sorumlu ve üretici bir iradeci profili ortaya koyamayız.  Bugün neden hala hafızalarda Recep YAZICIOĞLU ismi hatırlanmakta çünkü her şeyi devletten beklememiş devlet benim demiştir. Gelin bu güzel isimleri birlikte çoğaltalım.”

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim