• BIST 9659.96
  • Altın 2924.471
  • Dolar 34.5992
  • Euro 36.2611
  • Gümüşhane : -2 °C
  • Trabzon : 6 °C

DEĞİŞİM SÜRECEK

12.07.2017 15:40
DEĞİŞİM SÜRECEK
Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük görevine atandıktan sonra şehirle entegre olma yolunda önemli adımlar atan Gümüşhane Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversiteyi daha da geliştirmek, yeni fakülteler açmak ve kampusu büyütmek için çal

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük görevine atandıktan sonra şehirle entegre olma yolunda önemli adımlar atan Gümüşhane Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversiteyi daha da geliştirmek, yeni fakülteler açmak ve kampusu büyütmek için çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

Prof. Dr. Zeybek, gazetemize yaptığı açıklamada, Fevzipaşa ile ilgili protokol yaptıklarını, protokol sonrası okulun bir miktar arazisinin Maliye Bakanlığına ait olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “Bunun sonrası, valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla birlikte Ankara ziyaretimiz oldu. Maliye Bakanımızla konuyu paylaştık. Birkaç gün önce de oranın devri ile ilgili izin de çıkmış oldu” dedi.

“İçine Girmeden Bizimdir Diyemeyiz”

Protokol sürecinin devam ettiğini ifade eden Rektör Zeybek, “Ama ben hep söyledim, Fevzipaşa’nın içine girmeden, Fevzipaşa üniversitenindir demeyeceğiz. Çünkü daha önce de 8 yıllık bir süreç var. Talep edilmiş, üniversitenin içinde kalmış bir alan. Kampusumuz küçük bir kampus, yakınımızda da öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak Milli Eğitimin bir okulu var. Kaldı ki, milli eğitim bir bina talep ettiği için biz de o okulu yapıncaya kadar Fevzipaşa’da eğitim-öğretim devam edecek. Ancak, Fevzipaşa’ya girdiğimizde, Fevzipaşa üniversitemize devredildi diyebileceğim” diye konuştu.

Yer Tahsisi İle İlgili Süreç Yaşadık

Üniversite tarafından yapılacak okul için yer tahsisi konusunda bir süreç yaşadıklarını anlatan Zeybek, şunları söyledi:

“Bir ara itfaiyenin yeri ile ilgili belediyeden talebimiz oldu. Milli Eğitim uygun bulmadığı için olmadı. Sonrasında TOKİ’nin arkasındaki bir yamaç gösterildi, orası da milli eğitime devredildi. Orası da gerçekten çok problemli bir yer. Benim de uzmanlık alanımı ilgilendirdiği için her yere müdahale edilmesini doğru bulmuyorum. En son Fen Lisesi’nin bulunduğu alanda bir yer gösterildi. Hazırlıklarımızı o çerçevede sürdürüyoruz. Okulu yapıp milli eğitime devredeceğiz ve biz de Fevzipaşa’yı üniversitemize katacağız.”

YÖK’ün 100 Bin Nüfus Kriteri Var

Yeni fakülteler açma konusunda da bilgi veren Prof. Dr. Zeybek, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) 100 bin nüfus kriteri olduğunu anımsatarak, “Ancak bazı illerde bu biraz esnetilecek gibi görünüyor. Eğer öyle olursa bizim de hazırlık yaptığımız birimler var. Bunları da YÖK izninden sonra kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyorum. Birkaç fakülte ile ilgili hazırlığımız var. Eğer YÖK’ten izin alabilirsek hangi fakülteler olduğunu paylaşacağız” diye konuştu.

Çok Sayıda Program ve Bölüm Açtık

Zeybek, çok sayıda program ve bölüm açtıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Mevcut birimlerimizi de güçlendiriyoruz. İİF’ne üç bölüm açtık. Bunlara öğrenci alabileceğiz. Yeni lisans programlarımızı açtık. İlçelerde ve merkezde çok sayıda yeni programları hayata geçirdik. Tapu Kadastro, Coğrafi İşlemler gibi bölümler de açtık. Öğretim elemanı açığımızı tamamlayıp oraya da öğrenci alacağız. Bu bölümlere korkunç bir ihtiyaç var. Coğrafya, harita kadastro, jeoloji, şehir planlamacısı gibi iş kollarında ihtiyaçlar var. Yine Torul’a adalet programını açtık. Kelkit ilçemize harita, Şiran’a sağlık yüksek okulunu açtık. Üniversitemizi program ve birim olarak büyütüyoruz, büyüteceğiz.”

Milli Sporcu Kontenjanını Artıracağız

Üniversitenin Beden Eğitimi Yüksek Okulunda milli sporcu kontenjanını da artıracakları bilgisini veren Rektör Zeybek, “Milli sporcu öğrencilerin her bir özelliğinin puanı var.  Öğrencilerimiz sınava alırken bu durumları da objektif olarak değerlendirilecek. Milli sporcuların yanı sıra diğer sporcu öğrencileri önemsiyoruz. Öğrencilere ruh halini geliştirecek bu tür imkanları da sunmamız gerekiyor. Spor altyapı faaliyetlerimiz fena değil ancak sanatsal olarak bu güne kadar çok ciddi faaliyetlerimiz olmadı.  Sanatsal çalışmalarımızı artırmak niyetindeyiz. Hep söyledim, aslolan bize emanet edilen çocukların burada bulundukları süre içerisindeki mutluluklarıdır. Burada bulundukları sürece mutlu olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

İbrahim Özdemir-Figen Tok 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim