BAŞKANA TAM DESTEK
GÜMÜŞSU A.Ş’nin devralınmasının ardından sivil toplum kuruluşları, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in aldığı kararın çok yerinde bir karar ve ilimiz adına sevindirici bir gelişme olduğu ifade edildi.
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı Adem Okur ve Gümüşhane Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, GÜMÜŞSU A.Ş’nin, Gümüşhane Belediyesi tarafından satın alınmasına tam destek verdiklerini söyledi.
“İLİMİZADINA ÖNEMLİ BİR GELİŞME”
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, gazetemize yaptığı açıklamada, GÜMÜŞSU A.Ş’nin, Gümüşhane Belediyesi tarafından satın alınmasının Gümüşhane adına önemli bir gelişme olduğunu dile getirerek, “Şunu kabul etmek lazım ki, GÜMÜŞSU A.Ş, marka değeri yüksek olan bir firmadır. Türkiye’de isim yapmış, Gümüşhane ile özdeşleşmiş bir firmanın tekrar eski güzel günlerine dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz ve belediyemizin almış olduğu bu kararı destekliyoruz” dedi.
“NE MAKSATLA OLURSA OLSUN”
Belediyenin GÜMÜŞSU A.Ş’yi ne maksatla aldığını çok iyi bilmediğini ancak ne maksatla olursa olsun atıl durumdaki bir tesisin Gümüşhane ekonomisine kazandırılmak istenmesinin önemli olduğunu kaydeden Akçay, şu ifadeleri kullandı:
“Hangi maksatla olursa olsun atıl durumdaki bir tesisin, işletmenin ya da arazinin, ilimizin ekonomisine, kültürüne, sosyal hayatına kazandırılması için yapılacak olan her türlü projeye biz destek veririz, üzerimize düşen ne varsa onu da yerine getirmeye gayret ederiz. GÜMÜŞSU A.Ş’nin bulunduğu alan ve işletmesi ilimiz için çok değerlidir. Temennimiz odur ki ilimize faydalı bir işletme haline gelsin, biz bunu mutlaka bekleriz. Çünkü uzun zamandır atıl bir vaziyette ve israf edilen bir kaynak olarak önümüzde duruyordu. Tahmin ediyorum belediyemiz güzel bir proje ile tekrar bu GÜMÜŞSU A. Ş’yi ve araziyi ilimize faydalı ve ekonomik katkı getirecek bir hale getirir diye düşünüyorum.”
“İLİMİZ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR”
GÜMÜŞSU A.Ş’nin yeniden hayata geçirilmesi, Gümüşhane’nin ekonomisine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Akçay, “Ancak belediyemizin düşüncesinin de ne olduğunu bilmiyorum. Belediyemiz yine fabrika olarak işletmeyi mi düşünüyor, yoksa başka bir işletmeye mi dönüştürecek onu bilemiyorum. Ama her ne olursa olsun orada mutlaka bir faaliyet yapılması gerekiyor. Oranın işlevsel bir hale getirilmesini bekliyoruz. İşlevsel hale getirildiği zaman mutlaka ilimiz ekonomisine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
“BELEDİYENİN ŞİRKET KURMASI GEREKİYOR”
GÜMÜŞSU A.Ş’nin mevcut borcundan dolayı 4 yıldır Halk Bankasına devredilmiş ve atıl bir şekilde beklediğini hatırlatan Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban ise “Belediyemizin burayı satın alması ve atıl durumdan kurtaracak olmasını takdirle karşılıyoruz. Ancak belediyenin burayı alma amacı da bizim için çok önemli. GÜMÜŞSU hem Türkiye’de hem de dünyada bir markadır. Eğer belediye kendi bünyesinde bir şirket kurarak buranın işletmesini tıpkı geçmişte olduğu gibi üretimini sürdürürse ilimiz adına çok önemli bir olay olarak değerlendiriyorum. Ancak bu yapılmazsa 50 yıllık GÜMÜŞSU adının yok edilmesine sebep olunur. O zaman da bu memlekete çok yazık olur” dedi.
“BELEDİYE DOĞRU YAPTI, BİR AYIBI KAPATTI”
Daldaban, her zaman üretimden yana olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
“GÜMÜŞSU amacının dışında herhangi bir amaçla kullanılırsa fevkalade yanlış yapılmış olunur. GÜMÜŞSU, Gümüşhane’nin göz bebeğidir. Gümüşhane insanının, köylüsünün, çiftçisinin emekleri ile kurulmuş bir tesistir. Bu tesisin bu duruma gelmemesi lazımdı. Belediye, doğru yaptı, en azından bir ayıbı kapattı. Ama bundan sonra belediyenin takipçisi olacağız ve GÜMÜŞSU patentine sahip çıkarak, ismine uygun üretim yaparsa her zaman destek olacağız.”
“İNCE ELENİP SIK DOKUNULMASI GEREKİYOR”
Daldaban, Belediye tarafından satın alınan GÜMÜŞSU A.Ş’nin, kurulacak bir firma ile adına uygun üretim yapması gerektiğinin de altını çizerek, “Bu konunun uzmanları ile gerekli istişareler yapılarak, eski sahipleri ve yöneticileri ile görüşülerek, onlarla istişare ederek GÜMÜŞSU’yu nasıl şahlandırırız, nasıl eskisinden daha iyi konuma getiririz konuları mutlaka masaya yatırılıp, ince eleyip sık dokunulması gerekiyor” dedi.
“BELEDİYEMİZİN ALMASI TAM İSABET”
Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı Adem Okur da GÜMÜŞSU A.Ş’yi almak istediklerini, bu nedenle proje hazırladıklarını belirterek, “Ancak İslam Bankası’ndan kredi alamayınca vazgeçtik. Bize nasip olmadı ama belediyemizin alması da çok güzel ve isabetli oldu. En azından başında resmi bir kurum olacak. Daha önce özel kişilerin elindeydi, çok sıkıntılar yaşandı. Belediyemizin alması tam isabet” dedi.
TÜRKİYE’DE MARKA OLSUN
GÜMÜŞSU’nun Türkiye’de bir marka olduğunu, bu markanın daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Okur, şu ifadeleri kullandı:
“GÜMÜŞSU’nun yeniden hayata geçirilmesi ile herkes kazanacak. Gümüşhane’nin çiftçisi kazanacak, üreticisi kazanacak. Belediyenin bu tesisi hizmete sunmak için gücü var. İşletmenin başına getirilecek iyi bir yönetici ile eski günlerden çok daha iyi bir duruma geleceğine inanıyorum. Hele Türkiye genelinde yapılacak olan güzel bir tanıtımla ilimizin gelir getiren en büyük işletmelerden birisi konumuna gelebilir. Pestil nasıl ki ilimizin markası ise GÜMÜŞSU da ilimiz için de bir markadır. Biz, Ziraat Odası olarak belediyemize sonuna kadar destek veriyoruz.”
“GÖNLÜMÜZ RAZI DEĞİLDİ”
Gümüşhane Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir ise Gümüşhane’nin ismini taşıyan ve bir marka haline gelen GÜMÜŞSU A.Ş’nin, belediye tarafından satın alınmasından memnunluk duyduğunu belirterek, “Fabrikanın zaten kapanmasına gönlümüz razı değildi. Fabrikada çalışan onlarca insanımızın ekmek kapısıydı. Köylerimizde kendi halinde yetişen ve köylülerimiz tarafından toplanarak fabrikaya teslim edilen kuşburnu, böğürtlen gibi meyvelerimiz köylülerimiz ve üreticilerimiz için de bir gelir kaynağıydı” dedi.
BELEDİYE ÇOK DOĞRU BİR İŞ YAPTI
Belediyenin fabrikayı almakla çok doğru bir iş yaptığının altını çizen Demir, şunları söyledi:
“Yeni bir tadilat, yeni bir teknoloji ile fabrikamız geçmişten daha güzel üretim yapacağına inanıyorum. En azından bu fabrikada 20-30 arkadaşımız da çalışma imkanı bulacak. Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de kuşburnu için bir çalışma yapması gerekiyor. Bu konuda belediyeye destek olması gerekiyor. Kuşburnu üretiminde bir çalışma yapması gerekiyor. Köylerimizde kuşburnunun kesilerek çit yapılmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Bu da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yapacağı bir çalışma ile mümkün olacaktır. Ayrıca kuşburnu bahçeleri kurulması gerekiyor. Kolay toplanması için de teknolojik bir araç üretilmesi gerekiyor.”
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim