ATMACA’DAN SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIK EĞİTİMİ
Gümüşhane Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapılan eğitime Gümüşhane Gençlik Merkezinde, Gönüllü Gençlik Liderliği ve aynı zamanda Ulusal Gençlik Parlamentosunun “Seçilmek İstiyorum Kampanyası” Gümüşhane İl Temsilcisi ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Gönüllü Proje Eğitmeni Çağrı Atmaca ve Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu katıldı.
03-06 Mart 2015 tarihleri arasında T.C. Kalkınma Bakanlığı - Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği - UNDP- Microsoft Sponsorluğu ve Geleceğini Tasarla Programı Kapsamında Sosyal Medya Okuryazarlığı konulu gerçekleştirilen eğitime 36 genç katıldı.
18-29 yaş arası 36 gencin katıldığı ve 4 gün boyunca günlük 3 saat süren eğitimde gençlere İnternet ve Sosyal Medya Tarihi, Sosyal Medya Nedir, Sosyal Medya Okuryazarlığı Nedir, konularında bilincin oluşması ve sosyal medyanın aktif olarak bilinçli kullanılması konularında eğitimler verildi.
Atmaca, Sosyal medya okuryazarlığının, insanların medya mesajlarını daha iyi anlaması, analiz etmesi, belirli açılardan değerlendirebilmesi ve daha bilinçli olarak tüketebilmesi sürecine verilen isim olduğunu ifade etti.
Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünü olduğunu söyleyen Atmaca,“Sosyal Medya, geleneksel tek yönlü bilgi akışından, çok yönlü ve eş zamanlı bilgi paylaşımına geçişi anlatan, insanların birbirleriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı ve ilgilendiği içeriklere sosyal medya sayesinde ulaşabilmektedir. Sosyal medya içeriklerinin tamamını kullanıcıların sadece yüzde 20’si üretir. Geriye kalan yüzde 80 tüketicidir. Bu terim, geleneksel medyaya ancak okur olarak katkısı bulunan kişinin, günümüz yeni medyasında kitle iletişim araçlarını kullanma konusunda herkese eşit fırsat verilmesi ilkesine dayanılarak türetilmiştir. Internet kullanıcıları açısından geleneksel medya ortamına göre yalnızca tüketici olma anlayışı neredeyse hükümsüz hale gelmiştir” dedi.
Sosyal medya teknolojilerinin herkesin genel bir kitleye erişebilmesine olanak tanıdığını ve Sosyal medya araçlarının genel olarak herkes tarafından az veya hiç maliyetle kullanılabilir olduğunu belirten Atmaca, “ Geleneksel medya, güçler ayrılığının bir parçasıdır. Sosyal medya ise kolay erişilebilir, herkes tarafından eşit düzeyde müdahale edilebilir, dünya çapında bir platform olduğundan daha özgürdür. Sosyal medya bağımlılığı, göreceli yeni bir kavramdır. İşini, gücünü, ailesini ve hatta yeme içmesini bile ihmal edecek düzeyde sosyal medya kullanan insanlar bağımlı olarak kabul edilebilir. Sosyal medya platformları, araçları bireylerin ortak ilgi alanları gibi konularda birbirleri ile bağlantı kurarak sosyalleşmelerini sağlayan mobil ve internet servislerinin üzerinde çalıştığı yazılımlardır. Kullanıcı içeriğinin, kişinin kendisi tarafından yayınlandığı ve paylaşıldığı her türlü platformdur” ifadelerini kullandı.
Atmaca, katılımcıların eğitim sonucunda Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneğinin düzenlediği ücretsiz sertifikaları almaya hak kazandığını da belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Ramazan yetim
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim