• BIST 8838.6
  • Altın 3013.818
  • Dolar 34.2332
  • Euro 37.0423
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 12 °C

ANKARA'DA GÜMÜŞHANE EĞİTİM KÜLTÜR VE TANITIM VAKFI KURULUYOR

22.10.2024 12:16
ANKARA'DA GÜMÜŞHANE EĞİTİM KÜLTÜR VE TANITIM VAKFI KURULUYOR
Ankara merkezli Gümüşhane Eğitim Kültür ve Tanıtım Vakfı'nın kuruluş öncesi ilk toplantısı Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük'ün öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sosyal tesislerinde 29 kişilik mütevelli heyetine verilen yemek ile gerçekleştiril

ANKARA'DA GÜMÜŞHANE EĞİTİM KÜLTÜR VE TANITIM VAKFI KURULUYOR

Ankara merkezli Gümüşhane Eğitim Kültür ve Tanıtım Vakfı'nın kuruluş öncesi ilk toplantısı Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük'ün öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sosyal tesislerinde 29 kişilik mütevelli heyetine verilen yemek ile gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan emekli öğretmen Önder Turhan, “Burada hayırla birleşmek için varız, davetimize öncelikle il dışından buralara gelen hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bu davetimize icabet eden iş adamlarımıza, akademisyenlerimize, bürokratlarımıza zaman bulup buraya kadar gelmelerinden onur duyduk gurur duyduk hepiniz Allah var etsin” dedi.

Daha sonra vakfın başkanı hemşerimiz Avukat Murat Güner söz alarak yaklaşık 3-4 ay önce Milletvekili Küçük’ün telefon etmesiyle bir hayır işine başladıklarını belirterek, “Kendisinin Milletvekilliğinin öncesinde üniversitede okuyan Gümüşhaneli öğrencilerimize burs verdiğini biliyordum. Beni aradığında bizim bir ekibimiz var, dostlarımız var ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilerimize yardım yapıyoruz ama bu burs ve yardımları kara düzen şeklinde değil de resmiyete dökerek dernek yada vakıf adı altında yapalım bu konuda bir çalışma yap dedi. Bizde kendisinin destekleri ile vakıf olsun dedik yaklaşık dört aydır bir çalışma yaparak yasal düzene oturttuk. Daha sonrasında sizleri de arayarak bir hayra imza atıyoruz hayır işimiz var ne düşünüyorsunuz dedik, sizlerin de ayaklarına sağlık İstanbul’dan, Bursa’dan, İzmir’den, İzmit’ten her yerden hemşerilerimiz geldi bir başlangıç için burada toplandık. Vakfımızın kurulum aşamasındaki büyük bir bölümünü tamamladık.  Burada da sizlerle vakfımızın hayırseverleri ile tanışmaya ve sohbet etmek amacı ile toplandık ayaklarınıza sağlık hoş geldiniz sefalar getirdiniz inşallah hayırlısı olur” ifadelerini kullandı.

Vakfın kurulmasına öncülük eden Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ise konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek, “Bizler yaklaşık olarak 10 yıldır Gümüşhaneli öğrencilerimize düzenli olarak burs veriyoruz, ama meclise geldikten sonra bu burs olayını sistemli bir hale getirdik. Dedik ki bunu daha sistemli hale getirmeliyiz. Benim burada gördüğüm en hayırlı iş bir öğrencimize burs ulaştırabilmektir. Tabi ki yolda kalana hizmet ediyoruz, hasta olana hizmet ediyoruz, şehrimize bir çivi çakılsın diye uğraşıyoruz ama ben iddia ediyorum en hayırlısı budur. Kurulacak vakfın, eğitim, turizm ve kültürel faaliyetler gibi farklı alanlarda çalışmalara katkı sağlayacağını inanıyorum. Ben buradaki kadroya ve arkadaşlara inanıyorum. Bunu biz başarabiliriz. Bu vakfımız hiçbir derneğe veya başka bir vakfa alternatif olarak kurulmadı. Hiçbir derneğe veya vakfa da abilik yapılsın diye de kurulmadı. Bu kuracağımız vakıf ile neler yapabiliriz ona bakacağız. Bu vakfımız inşallah bir cazibe merkezi oluşturarak belki de bir lobi olur. Siyasette lobi çok önemli değerli arkadaşlar. Şehrimiz adına yapabilmeyi başarırsak şehrimiz için büyük işler yaparız. Yani hem atamalarda olsun hem şehrimize hizmette olsun mutlaka birbirimizden haberdar oluruz birbirimizi kollar ve koruruz. Şahsım olarak kurulacak bu vakfın şehrimize yansımasını pozitif olacağına inanıyorum. Yeter ki niyetimiz halis olsun. Yeter ki bu şehirde yaşayan insanlarımızı ayırmadan ayrıştırmadan hizmet etmek isteyelim. Tekrardan hepinizin ayağına sağlık. Allah hepinizden razı olsun. Gümüşhane’miz adına buralara kadar geldiniz çok teşekkür ediyorum vakfın tüm Gümüşhane halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantı mütevelli heyetinde bulunanların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleriyle son buldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim