"Altın Kızlar" Başarıdan Başarıya Koşuyor
Festivalde ödül alanTuğcu, Perihan ve Melahat kardeşlerin hayatını belgeselleştirerek ulusal ve uluslararası alanda birçok kısa film yarışmasında başarı elde etti.“Altın Kızlar” belgeselinin konusu ise babalarından tek miras olarak kalan, esrarengiz bir konakta yaşayan Altın Kızlar, Köksal ailesinin sekiz kız kardeşinden geriye kalan son ikisidir. Biri 84 diğeri 87 yaşında olan Perihan ve Melahat hayatlarının son demlerini kendileriyle baş başa, sessizlik içerisinde, kimi zaman hüzünle, kimi zaman neşeyle geçirmektedirler. Lakapları olan 'Altın Kızlar' hayatları boyunca kaybetmedikleri en değerli hazineleridir.
Bunun yanı sıra her yılın en iyi 10 kısa filmini seçip ve dvd şeklinde sunan, Boğaziçi Üniversitesi 2015 Hisar Kısa Film Seçkisi'ne 'Altın Kızlar' da en iyi kısa filmler arasında kendine yer buldu. Seçkinin ilk gösterileceği festival, uluslararası festivaller içerisinde önemli yeri olan 34. Uluslararası İstanbul Film Festivali olacak. Hisar Kısa Film Seçkisi'nin, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda da gösterilmesi düşünülüyor.
“Altın Kızlar Her Yerde”
Altın Kızlar Belgeseli almış olduğu ödüller ile birlikte Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli noktalarda sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor.
26. Uluslararası Ankara Film Festivali'nde de en iyi 10 belgesel arasına seçilen Altın Kızlar, 35. Ulusal İfsak Kısa Film Yarışması'nda da ilk 4'e girerek finale kaldı, buradaki ödül 16 Mayıs tarihinde belirlenecek. Bunun yanı sıra Altın Kızlar 11. Uluslararası Makedonya Asterfest Film Festivali'nde gösterim seçkisine kabul edildi ve 28 Mayıs tarihinde Ustrumca kentinde gösterimi yapılacak. 3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nde ve 8. İnönü Kısa Film Festivali'nde de finale kalan Altın Kızlar Mayıs ayı içerisinde oralarda da gösterilecek ve ödül için halihazırda bu festivallerde yarışmaya ediyor. Hollanda'da düzenlenecek olan 3. Red Tulip Film Festivali'de Altın Kızlar'ı gösteri seçkisine aldı. Altın Kızlar bunların yanı sıra 15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde 2.lik ödülü almıştı. 1.Uluslarası Marmaris Kısa Film Festivali'nde, 21. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, 26. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali'nde, 14. Kısa-ca Film Festivali'nde, 4.Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf Sanatı ve Belgesel Film Festival'lerinde de finale kalarak seyirciyle buluşmuştu.
“Hedefim Uzun Metraj Sinema Filmi Çekmek”
Tuğcu, geçtiğimiz aylarda TÜSİAD'ın düzenlediği 'Kadın Erkek Eşitliği Hakkında Herşey' konulu kısa film yarışması için 1 dakikalık "Nefis Müdafaa" adlı bir kısa film çekerek ilk ona girmişti.
Tuğcu, "Bu tür çalışmaları Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Gümüşhane Film Atölyesi'nde (GÜFA) gerçekleştiriyoruz, kendim üretim yaparak öğrencilere de örnek olmak istiyorum ve kısa film üretmek isteyen gerek öğrencilere gerekse üretmek isteyen herkese şahsen ve GÜFA olarak her aşamalarında yardımcı olmak isterim" dedi.
Sinema alanında akademisyen olan, teorinin yanında pratik anlamdaki çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini dile getiren Tuğcu, ilerleyen aylarda, yalnız yaşayan emekli bir matematik öğretmeninin, bir ilkokul öğrencisine özel matematik dersleri vermeye başlayarak aralarında oluşan dostluğu konu edinen kurmaca bir kısa film çekmeyi düşündüğünü ifade ediyor. Nihai hedefinin Gümüşhane'de uzun metraj sinema filmi çekmek olduğunu söyleyen Tuğcu, bu filmle de Avrupa'nın önemli film festivalleri olan Cannes, Berlin, Venedik ve Tribeka gibi festivallerde yarışmak istediklerini söyledi.
Gümüşhane insanına, kültürüne ve geleneklerine dair belgesel film çalışmaları yapmaya devam edeceğini de dile getiriyor. Bu tür konu ve fikir önerileri için, ortak proje çalışmaları için kendisine [email protected] adresinden de ulaşılabilir.
Mert Zımba
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim