• BIST 9671.88
  • Altın 2924.471
  • Dolar 34.5992
  • Euro 36.2611
  • Gümüşhane : 0 °C
  • Trabzon : 10 °C

AK PARTİ MERKEZ'DE ÇÖKTÜ

18.04.2017 12:17
AK PARTİ MERKEZ'DE ÇÖKTÜ
16 Nisan’da yapılan Referandumda yüzde 75.14 oy oranı ile Türkiye genelinde ilk beş'e girerek dördüncü olan Gümüşhane’de referanduma yönelik yorumlar yapılmaya başlandı.

16 Nisan’da yapılan Referandumda yüzde 75.14 oy oranı ile Türkiye genelinde ilk beş'e girerek dördüncü olan Gümüşhane’de referanduma yönelik yorumlar yapılmaya başlandı. İlçelerde bir nebze olsun başarısını devam ettiren Gümüşhane, merkezde bu başarıyı devam ettiremedi. Alınan oy oranlarına göre “AK Parti, Merkez İlçede çöktü” yorumlarının yapılmasıyla vatandaş, bu çöküşün faturasını AK Parti Gümüşhane İl Başkanı’na ve Milletvekillerine kesti.

2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN ALTINDA

2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane Merkez İlçede tek başına yüzde 69,68 oy almış, yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP’nin desteklediği Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’na ise Gümüşhane merkez ilçeden yüzde 29,26 oranında oy çıkmıştı. AK Parti ile MHP’nin ittifak yapmasına rağmen 2017 referandumunda 2014 seçimlerinin gerisine düşen Merkez İlçe sadece yüzde 67,6 oranında oy alabildi. İttifaka rağmen merkez ilçede yaklaşık yüzde 2,08’lik bir erimenin nedeni olarak, Milletvekillerinin şehre gereken önemi göstermemesi ve il başkanının tutarsız tavırlarının kamuoyuna yansıması şeklinde yorumlanıyor.

HALKTAN UZAK YÖNETİM

Köse'nin, AK Parti İl Başkanlığı göre-vine başlamasıyla birlikte genel merkezin de isteği doğrultusunda il yönetimi istifa etmek zorunda kaldı. Mevcut yönetimin istifasına ses çıkarmayan Köse'nin, oluşturduğu yeni yönetim ise tamamen halktan uzak bir yönetim olması nedeniyle kamuoyunda büyük eleştirilere neden oldu, kabul görmedi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken konunun önemini dikkate almayan AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve Gümüşhane Koordinatör Milletvekili Ayhan Yılmaz’ın, yeni dönemde AK Parti Genel Başkanı koltuğuna oturacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl hesap verecekleri ise merak konusu oldu.

SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ BİLE AKRABALARA EMANET

Parti içinde dengeleri alt üst eden, halk-tan uzak AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, akrabalarını her yere atamaktaki ısrarını Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) de gösterdi.  Köse, Teşkilat Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Adil Bayraktar’ın kardeşini SKM’nin başına getirerek agresif tavırlarla teşkilatı yıpratmaya devam etti. Bu konuda da en çok eleştiriyi AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş aldı. Gümüşhane konusunda yeterince bilgiye sahip olan Ataş’ın önümüzdeki süreçte Gümüş-hane için nasıl bir yol haritası çizeceği ise merak edilenler arasında bulunuyor.

TEŞKİLATLARDA BÜYÜK REVİZYON GELİYOR

Öte yandan Referandumda, Türkiye genelinde özellikle ilk üç büyük şehirde alınan hezimet gibi sonuçlar teşkilatlarda büyük bir revizyonun da kaçınılmaz olduğunu gözler önüne serdi. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ekiplerinin başarısızlığı ele alınacak gibi gözükse de revizyonların 2019 seçimlerine kadar tüm illere sıçrayacağı beklentiler arasında yer alıyor.

KATILIM ORANINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Referanduma sayılı günler kala şehirle temaslarına başlayan milletvekillerine ise tepkiler giderek büyüyor. Sadece seçim döneminde halkın yanında olan milletvekili görmek istemediklerini dile getiren vatandaşların tepkileri, referandumda sandığa yansıdığı şeklinde yorumlanıyor. Türkiye’de sandığa katılım oranının yüzde 85,32 olmasına rağmen, Gümüşhane’de bu oranın yüzde 73,15 olduğu görülüyor. Türkiye genelinde sandığa katılım oranının en düşük olduğu illerden biri olan Gümüşhane, Türkiye ortalamasının yüzde 12,17 altında kaldı. Katılım oranının ortalamanın altında kalmasıyla Gümüşhane’de gözler AK Parti İl Yönetimine çevrildi. Sandığa gitmeyen seçmen hakkında milletvekilleri ile AK Parti teşkilatının nasıl bir savunma yapacağı merak edilen konular arasında.

SEÇMEN SANDIĞA GİTMEDİ

İlçeler bazında ise seçmen Şiran’da sandığa gitmedi. Gümüşhane’nin ilçeler arasında referanduma katılımının en düşük olduğu ilçenin yüzde 57,7 oranı ile Şiran olduğu öğrenildi.  Şiran’ı sırasıyla; yüzde 71,4 ile Kelkit, yüzde 75 ile Köse, yüzde 75,8 ile Torul ve yüzde 78,7 ile merkez ilçe takip etti. 

REKOR’A GÖLGE DÜŞÜYOR

İl genelinde referanduma katılımın düşük olması Türkiye dördüncülüğü rekorunu gölgeleyebilir yorumlarını da beraberinde getirdi.  Referandum öncesi yapılan anketlerde Gümüşhane’den Türkiye rekoru ve oy oranı olarak da yüzde 80-85 bandı beklenmesine rağmen Gümüşhane, yüzde 75’leri zor yakaladı.

Olay Haber Merkezi

18.04.2017-manset.jpg

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim