24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Musa Uncu, “24 Kasım Öğretmen Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Memiş, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 88. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 35. yıldönümünü hep birlikte kutlanıldığını söyledi.
Aydınlık geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini ifa etmektedirler ifadelerini kullanan Vali Memiş, şunları kaydetti:
“Ülkemizin teminatı olan genç nesillerimizi üstün gayretlerle yetiştiren, yaşamın her aşamasında toplumun bir adım önünde olan ve hep daha iyiyi hedefleyen değerli öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz çok daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin verdiği eğitimle, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişeceğine, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına ve gelecek nesillerimizin yarınlara daha güvenle bakacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”
KUTSAL GÖREV
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise öğretmenlerin, insanı en iyi şekilde eğitmek ve geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtti.
Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenlerin geldiğini ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti:
"İlk emri 'oku' olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Öğretmen, öğretendir ve bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkaran kişidir. Toplumu sabır, bilgi, şefkat ve merhametle yoğuran öğretmenler, aynı zamanda gençlerimize milli şuuru ve milli kimliği kazandıran, fikir ve kanaat önderleridir. 81 ilimizin en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Dün sergiledikleri gayretlerle bizleri yetiştirdiği gibi bugün de ülkemizin geleceğine yön verecek genç kuşakları yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimiz, her daim baş tacı yapılmayı fazlasıyla hak etmektedir. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, emekli öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.”
ÖĞRETMENLERİN SORUNLARININ TARTIŞILDIĞI GÜN
Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı da, Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğinin sorunlarının ortaya konulduğu, çözüm önerilerinin yoğun olarak tartışıldığı, itibarının artırılması için en güçlü vurguların yapıldığı, öğretmenler arasındaki meslekî dayanışmanın en üst düzeyde gerçekleştirildiği, öğretmenlerle öğrenciler arasında öğretmenliğin önemini ve değerini açığa çıkararak duygusal atmosferlerin yaşandığı bir gün olduğunu söyledi.
Türkiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak tahsis edilen gün, 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe yönetiminin kararıyla kutlanmaya başlandığını hatırlatan Uncu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek için merasimleri ve kutlamalarıyla sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler Günü, millet iradesini hiçe sayanların lütfuyla ‘öğretmenlere de bir gün olsun’ denilerek ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri milletin vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır. 24 Kasım Öğretmenler Günü, mevcut haliyle, bin yıllık geçmişi yok sayan ve el yordamıyla kazılmış yüzeysel temeller üzerine bina edilmek istenen köksüz, ruhsuz anlayışın bir tezahürüdür. Öğretmenler Günü, öncelikle karşılığını medeniyet değerlerimizin derinliklerinde bulan bir temel üzerinde yeniden inşa edilmeli, darbelerin, darbecilerin, antidemokratik süreçlerin ve endoktrinasyon uygulamasının bir karşılığı olmaktan çıkarılmalıdır.”
ÖĞRETMENLER TARİHİ ROL ÜSTLENİRLER
Eğitim ve öğretimin, milletin varlığı ve geleceği için hayati önem taşıdığını ifade eden Uncu, “Eğitimin yapı taşı, merkezi, taşıyıcı unsuru ise öğretmendir. Öğretmenler, uzun bir süreçte edindikleri maddi manevî bilgi ve becerileri canlı tutmanın yanında sonraki nesillere aktarmada da tarihi rol üstlenirler. Öğretmenlik, toplumun nesnel ihtiyaçlarının yanı sıra, maneviyatını inşa ve ihya etmeleri sebebiyle medeniyetimizde önemli bir yere sahip olmuş, milletimiz nezdinde kutsal bir meslek addedilmiştir. Biz öğretmenlerimize sadece bilgiyi değil, o bilgiyle canlanıp yeşerecek en saf, en temiz çocuk dimağlarımızı; aklımızı, kalbimizi de emanet etmekteyiz. Sesimizi, sözümüzü, yönümüzü onlarda ve onlarla buluruz. Ömür boyu bitmeyen, bitmeyecek bir faaliyet olarak bilgilenmenin önemini en iyi kavrayanlar öğretmenlerimiz olmuştur/olmalıdır. Öğretmenlerimiz, yüksek idealleri ve milli mefkûreleri sadece canlı tutmaz, ayrıca hayatın her anında örnek alınması gereken ahlâkî sorumluluklarıyla da asil duygu ve davranışların öncüsü olma rolünü üstlenirler. Bilginin sosyal, kültürel, teknolojik, ekonomik tüm alanlardaki gelişmeleri doğrudan etkilediği dünyamızda, topyekûn kalkınma idealimiz, öğretmenlerimizin sorumluluğuyla aynı oranda saygınlığını da artıracak mahiyette olmalıdır” açıklamasında bulundu.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim