120 KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI
Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 120 kişiye istihdam imkanı sağlandı.
Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ve Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak arasında, İŞKUR’da imzalanan sözleşme gereğince dün itibariyle 120 kişinin başvurularının alındığını ve 6 ay süreyle çalışacakları belirtildi.
“İstihdam Orman İşletme Müdürlüklerinde”
Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı, gazetemize yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü’yle ikili görüşmeler yapılmasını ardından Gümüşhane’nin Torul İlçesinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğüne 60 kişi ve Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde de 60 olmak üzere 120 kişinin işe alınacağını söyledi.
Aşıcı, “Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğünde Merkez köylerle birlikte Kelkit, Şiran, Köse ve Torul İlçesinin bazı köyler de yer alıyor. Devlet ormanı alanı olan yerlerde fidan dikimi, kültür bakımı, gençleştirme, ağaçlandırma, meşçere bakımı çalışmaları yapımı konusunda sözleşme imzaladık” dedi.
“1 milyon 450 bin liralık ödenek”
13 Nisan tarihi itibariyle kayıtların başlayacağını dile getiren Aşıcı, “Merkez ve Torul’dan yapılan müracaatları almaya başlayacağız. Müracaatlar 22 Nisan’a kadar devam edecek. Yapılan müracaatların bitmesini hemen ardından 27 Nisan’da Orman İşletme Müdürlüğü’nde mülakat yapacağız. Torul Orman İşletme Müdürlüğünün müracaatlarını ise 28 Nisan’da Torul Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılacak. Yetersiz müracaat olduğu zaman yakın köylerden müracaatlar alacağız. 120 kişilik kadromuzu doldurduğumuzda ise programımıza 2 Mayısta başlayacağız ve 28 Ekim Tarihinde de Toplum Yarına Çalışma Programımız sona erecek. Toplamda ise 1 milyon 450 bin liralık ödenek tarafımıza tahsis edildi” diye konuştu.
Aşıcı, istihdam edilecek ilçe ve köylerle ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
“Torul Merkez, Altınpınar, Cebeli, Güvemli, Yıldız, Demirkapı, Aksüt, Tokçam, Herek, Yeşilköy (Torul), Zigana, Köstere, Budak, Kirazlık, Özkürtün, Bağlama, Konak, Günyüzü (Kürtün), Damlıköy, Üçtaş, Taşlıca, Kırgeriş, Alacadağ, Kızılot, Elceğiz, Yeşilköy (Kürtün), Çayırçukur, Gürgenli, Kelkit Merkez, Öbektaşı, Ünlüpınar, Deredolu, Söğütlü, Yeşilpınar, Güzyurdu, Sadak, Sökmen, Sütveren, Köse Merkez, Subaşı, Kayadibi, Salyazı, Yuvacık, Şiran Merkez, Telme, Gökçepınar, Günyüzü (Şiran), Sarıca, Gümüşhane Merkez, Nazlıçayır, Aktutan, Akçahisar, Tekke, Hasköy, Boyluca, Aksu, Karamustafa, Kocadal, Yalınkavak Köyü, Orman İşletme Müdürlüğü’nün belirlediği merkez ve köylerde (TYP) programı uygulanacak.”
Aşıcı, Gümüşhane’de hemen hemen her meyve ağacının yetiştiğine vurgu yaparak, “Türkiye genelinde kurumsal olarak çok güzel faaliyetlerde bulunuyoruz. Bunlardan bir tanesi ise ağaç dikimi ve bakımı programıdır. İşçi bulma konusunda ise Orman İşletme Müdürlüklerine destek oluyoruz” dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü bünyesinde TYP kapsamında çalıştırılmak üzere 40 kişilik ödeneğin de ayrıldığını dile getiren Aşıcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’yle görüşüldüğünü ve evrakların tamamlanması halinde sözleşme imzalayacaklarını sözlerine ekledi.
Ramazan Yetim
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim